İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkan Yardımcısı olan İsrafil Kuralay, endüstriyel reklam ürünleri sektörünün gittikçe büyüdüğüne dikkat çekerek, sektörde 100 bin 663'ü İstanbul'da olmak üzere, toplam 124 bin 191 kişinin istihdam edildiğini ve 6.8 milyar lirası İstanbul, 1 milyar lirası ise İzmir kaynaklı, toplamda 9.1 milyar lira ciro gerçekleştirildiğini söyledi..

Kuralay, İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) kurduğu İstanbul Düşünce Akademisi'nin (İDA) öncülüğünde hazırlanan Türkiye Endüstriyel Reklam Ürünleri Sektörü raporunun tanıtım organizasyonu sırasında yaptığı konuşmasında, endüstriyel reklam ürünleri sektörünün neredeyse tüm sektörlerin dışa dönük yüzünü meydana getridiğini belirtti..

Kuralay, endüstriyel reklam sektöründe benzin istasyonları, mağaza içleri, araç giydirmeleri, fuar tanıtım stantları, sergi ve satış stantları, promosyon ürünleri, dijital elektronik reklam, led panolar gibi çok büyük bir faaliyet alanı bulunduğunu dile getridi.

Kuralay, hızlı bir şeklide büyüyen endüstriyel reklam ürünleri sektöründe 100 bin 663'ü İstanbul'da olmak üzere, 124 bin 191 kişi istihdam ediliyor. 6.8 milyar lirası İstanbul, 1 milyar lirası ise İzmir kaynaklı olmak üzere, toplamda 9.1 milyar lira tutarında ciro gerçekleştirildiğini anlattı.

Kuralay, işaret levhası, adres levhaları gibi levhalar, sayılar, harfler ve diğer sembolleri kapsayan Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) altında tanımlanan ürünlerin 8,5 milyon dolar ithalata karşın 14,5 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini belirterek, "Işıklı tabelalar, ışıklı isim panoları ürünleri bazında ise 4,7 milyon dolar ithalata karşın 31,5 milyon dolar ihracat gerçekleştiğini anlattı. Son olarak ise sektörün en temel sorunlarının başında sektöre giriş engellerinin düşük olması, girdi maliyetlerindeki döviz kurlarına bağlı artışlar ve nitelikli insan kaynağı yetersizliğini dile getirdi.