Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Dilovası'nda bulunan GEBKİM OSB'de faaliyet gösteren Polin Waterparks firmasını ziyaret etti.

Varank ziyaretinde su parkları tasarımı, mühendisliği, üretimi ve montajında sektöründe dünyanın önde gelen firmalarından biri olan şirketin alanında dünyanın "en iyisi" olduğunu vurgulayarak, bilhassa Turquality destekleriyle yurt dışında ciddi işler gerçekleştirdiğini dile getirdi.

"KOMPOZİT TEKNOLOJİSİNDEKİ GELİŞMELERLE FARKLI NOKTAYA GELDİ"

Su parklarının üretildiği kompozit malzemeler ile üretim hattındaki montaj ünitelerinde incelemeler yapan Bakan Varank’a Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay ile birlikte Polin Group Yönetim Kurulu Başkanı Barış Pakiş, Grup CEO'su Başar Pakiş ve şirket yetkilieri eşlik etti.

ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Varank, Polin Group’un iş hayatına kompozit imalat üretimi başlamış bir firma olmasına rağmen daha sonra eğlence sektöründe su parkları, kaydıraklar, akvaryumlar inşa etmeye başladığını belirtti.

Firmanın anahtar teslim su parkları inşa etmesinin yanında kendi parklarını da işlettiğine dikkat çeken Varank, eğlence sektöründe gün geçtikçe dünyada talebin arttığını, dijital teknolojileri de içeren çeşitli eğlence parkları yapıldığını ifade ederek "Su parkları da bunların en önemlilerinden biri. Su parklarını kompozit teknolojisinde yaşanan gelişmelerle birlikte artık çok farklı şekilde üretip tasarlamak mümkün." diye konuştu.

"KATMA DEĞERLİ ÜRETİM AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR GAYRET"

Polin Group’un kendi Ar-Ge ve tasarım merkezleriyle tüm dünyada 110’un üzerinde ülkeye parkları tasarlamasının, üretmesinin, kurulumunu yapmasının ve işletmesinin katma değerli üretim açısından önemli bir gayret olduğunu söyleyen Varank, sektörde su parklarına olan talebe dikkat çekti.

Gerek pazarın büyüklüğü gerekse Türkiye’den bir firmanın bu denli güçlü bir markayla pazarda yer tutmasının değerli olduğunu bildiren Varank, "Bakanlık olarak katma değerli üretime oldukça önem veriyoruz. Ar-Ge’den itibaren destekler sağlıyoruz. Polin Group da Bakanlığımız destekli Ar-Ge merkezine sahip bir firma. Tasarım merkeziyle ilgili başvuruları da değerlendiriliyor." dedi.

"SU PARKLARI ALANINDA DÜNYANIN BİR NUMARASI"

Polin Group'un su parkı alanında dünyanın bir numarası olduğunun altını çizen Varank, firmanın bilhassa Turquality gibi verilen desteklerle yurt dışında ciddi işler yaptığını dile getirerek üretim tesisini ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Bakan Varank, "Gelecek dönemde katma değerli her alanda olduğu gibi eğlence sektöründe de şirketlerimizi desteklemeyi sürdüreceğiz" diyerek konuşmasını noktaladı. (AA)