GF Hakan Plastik, Çerkezköy tesisinde yaklaşık 10 milyon Euro bütçeli yeni hammadde depo yatırımını 2021 yılı içinde tamamlamayı hedefliyor. 
Pandeminin hemen başlarında açılışını gerçekleştirdikleri Ankara Dağıtım Merkezi’ni hizmete aldıklarını belirten GF Hakan Plastik Türkiye ve Ortadoğu Bölge Başkanı Batuhan Besler, Ankara Dağıtım Merkezi’nin plastik boru sektöründe bir ilk olma özelliği taşıdığını belirtti. Ankara’da 6 bin 500 metrekarelik bir depolama alanında, ortalama 320 ton ürün ile günlük minimum 5 araç yükleme yapabilme kapasitesine sahip olduklarını ifade eden Besler, sevkiyat hatalarının minimize edilmesi ile daha yüksek kalitede çözümler sunmayı hedeflediklerini belirtti.

YÜZDE 20’NİN ÜZERİNDE BÜYÜME BEKLİYORLAR

70’in üzerinde ülkeye ihracat yaptıklarını vurgulayan Besler, 2021’de yüzde 20’nin üzerinde bir büyüme beklediklerini dile getirdi. 2021 yılında açılmadıkları pazarlara girmeyi hedeflediklerini aktaran Besler, özellikle Avrupa, Afrika ve Türk Cumhuriyetleri üzerinde yoğunlaşacaklarını söyledi. 
Türkiye’de geliştirilip GF markası ile tüm dünyaya sunulan Silenta ürün gurubunun PP-RCT ve Aerator sistemleri ile üstyapı projelerinin tercihi olduklarını ifade eden Besler, gökdelenler, rezidanslar, AVM’ler gibi çok katlı binalar için özel olarak geliştirilen GF Aerator ise Gürcistan pazarına giriş yapan ürünlerinin arasında olduğunu söyledi.
Afrika pazarında bu bölgeye özel olarak üretilen Orange PVC ile PE100 ürünlerinin altyapı ürün grubunda öne çıktığını belirten Besler, PE100’ün içme suyu şebekesi, doğalgaz şebekesi, atık su deşarj ve atık su pompalama hatları, sulama sistemleri, denizaltı geçiş hatları ve derin deniz deşarjları, toprakaltı yangın söndürme sistemleri (Hidrant hatları), soğutma suyu sistemleri, telekomünikasyon sistemleri ve madencilikte kullanılabildiğini söyledi. 
GF Marine ürünleri ile denizcilik sektörüne yönelik ürünlerini Türkiye pazarına sunmaya başladıklarını aktaran Besler, GF Marine ürünleri için Tersan ile anlaşma sağladıklarını belirtti.