Mottosunu “Yerel Çözümler, Küresel Etki” olarak belirleyen REWA Anatolia Fuar ve Konferansı, geri dönüşüm ve atık yönetimi endüstrisine hizmet veren Adanus, Akbulut, AYK, Disan, Ersoplast, Feydaş, Keskin Plastik, Netral, Rainbow, Sinan Atlas, Teamsoft gibi sektörün lider ve öncü firmaları ile Çevre ve Şehircilik bakanlığına bağlı belediyelerin temizlik işleri müdürlükleri, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi başkanları, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık müdürlükleri, yerel yönetim temsilcileri, KOBİ ve özel sektör karar vericileri, geri dönüşüm ve atık yönetimi araç ve ekipman üreticileri, organize sanayi bölgesi yetkilileri, finans ve leasing kuruluşları, dernek ve birlikler gibi birçok paydaşı Adana TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde bir araya getirecek.

5G, Akıllı Teknolojiler ve Ötesi İçin Son Trendler Ele Alındı 5G, Akıllı Teknolojiler ve Ötesi İçin Son Trendler Ele Alındı

DÜNYA GENELİNDEN 5 BİN 500’Ü AŞKIN ZİYARETÇİ 

80’ni aşkın katılımcı firma ve yüzlerce markanın en son teknoloji ürün ve hizmetlerini sergileyecekleri REWA Anatolia’yı ilk yılında, dünya genelinden 5 bin 500’ü aşkın sektör profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor. B2B toplantılar, konferans ve workshop programları ile kamu ve reel sektör arasında sürdürülebilirlik alanında sinerji oluşturulmasına katkı sağlayacak REWA Anatolia, mevcut ilişkileri tazelerken, yeni işbirlikleri kurulmasında da kolaylaştırıcı rol üstlenecek.

50 UZMAN KONUŞMACI DENEYİMLERİNİ PAYLAŞACAK

Fuar; konferans ve workshop etkinlikleri ile hem katılımcılar hem de ziyaretçiler için sürdürülebilirlik, atık yönetimi ve geri dönüşüm endüstrisine yönelik son gelişmelere dair detaylı bilgiler ve uzman görüşlerine yer verecek. 15 oturumda Exitcom, SÖZBİR Grup, EGEÇEV, Prevented Ocean Plastic Mediterranean gibi, sektörün önemli şirketlerinden 50 uzman konuşmacı deneyim paylaşımında bulunacak. Sürdürülebilir Ekonomi: Sıfır Karbon İzi, Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi, OSB’de Yeşil Dönüşüm, Atık Yönetimiyle Sürdürülebilir Adımlar, Endüstriyel Karbonsuzlaşma ve Karbon Üzerine Sınırlılıklar ile Sıfır Atık ve Çevre Uygulamaları ele alınan bazı önemli oturum başlıkları olacak. İTÜ, Mersin Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, mühendisler fuar kapsamında araştırma projelerini katılımcı ve ziyaretçilerinin ilgisine sunacak. 

ENDÜSTRİYEL ÇÖZÜMLER REWA ANATOLIA’DA SERGİLENECEK

Solis Renewable Hub tarafından organize edilen ve Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Fuarcılık, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, Adana Organize Sanayi Bölgesi ve Çukurova Üniversitesi destekleriyle, Çukurova Belediyeler Birliği ve Çukurova Teknokent iş birliği ile düzenlenen REWA Anatolia Fuarı ve Konferansı’nda; “Atık Yönetimi, Geri Dönüşüm ve Bertaraf Etme Çözümleri”, “Kentsel Atık Yönetimi, Ulaşım ve Temizlik Araçları, Ekipmanları ve Teknolojileri”, “Tesis, Makine ve Ekipman”, “Danışmanlık ve Profesyonel Hizmetler”, “Sürdürülebilirlik” çözümleri ve teknolojileri alanlarındaki en yeni teknoloji ve hizmetler ile endüstriyel çözümleri sergilenecek.

2022’DE 109,2 MİLYON TON ATIK OLUŞTU

TUİK’in Kasım 2023’te açıkladığı son verilere göre; imalat sanayi işyerleri, maden işletmeleri, termik santraller, organize sanayi bölgeleri (OSB) ve hane halklarında 2022 yılında 29,4 milyon tonu tehlikeli olmak üzere toplam 109,2 milyon ton atık oluştu.

İMALAT SANAYİ İŞYERLERİNDE TOPLAM 28 MİLYON TON ATIK OLUŞTU

İmalat sanayi işyerlerinde ise 5,4 milyon tonu tehlikeli olmak üzere toplam 28 milyon ton atık oluştu. Toplam atığın %63,2'si satıldı veya lisanslı atık işleme tesislerine gönderildi, %14,5'i tesis bünyesinde geri kazanıldı, %13,5'i düzenli depolama tesislerine gönderildi, %3,3'ü işyeri sahasında depolandı, %3,1'i belediye veya OSB yönetimleri tarafından toplandı, %2'si beraber yakma (ko-insinerasyon) veya yakma tesislerine gönderildi, %0,3'ü dolgu malzemesi olarak kullanıldı/doğaya yeniden kazandırıldı, %0,1'i ise diğer yöntemlerle bertaraf edildi.

Editör: Ayşete Yavaş