İSTANBUL (AA) - Türkiye’nin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi olan otomotiv odaklı Ro-Ro limanının inşası için 2018 senesinde Nippon Yusen Kaisha (NYK Line) ile 110 milyon dolarlık yatırım kararı alan OYAK tarafından, Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası (JBIC) ve MUFG Bank ile kredi anlaşması imzalandı.

OYAK tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, OYAK Denizcilik ve Liman İşletmeleri AŞ, Türkiye’nin en büyük otomotiv limanının inşası için çalışmalarını hızlandırdı.

Toplam 110 milyon dolarlık yatırım için gerekli olan tutarın 44 milyon dolarlık kısmı Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası (JBIC) tarafından karşılanırken, kalan kısmın bir bölümü de MUFG Bank (Mitsubishi UFJ Financial Group) tarafından sağlanacak. Bu kredi anlaşmasının, Türkiye ile Japonya arasındaki ekonomik iş birliklerinin artmasına da ön ayak olması hedefleniyor.

Yaklaşık 500 kişiye istihdam olanağı sağlayacak olan ve uluslararası otomobil markalarının ihracat ve ithalat kapısı konumuna gelecek liman, NYK Line ortaklığında Kocaeli’ne bağlı Körfez ilçesinin Yarımca bölgesinde 235 bin metrekarelik alan üzerinde yapılıyor.

Senelik 780 bin araç elleçleme kapasitesiyle sadece otomotiv sektörüne hizmet sunacak olan limanın, Türkiye’nin 1 numaralı "otomotiv odaklı Ro-Ro limanı" olması amaçlanıyor.