FANUC GENEL MÜDÜRÜ YİĞİT, BEYAZ EŞYA SANAYİ HEDEFLERİNE İLİŞKİN KONUŞTU FANUC GENEL MÜDÜRÜ YİĞİT, BEYAZ EŞYA SANAYİ HEDEFLERİNE İLİŞKİN KONUŞTU

Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nin ikinci günü programı yoğun bir şekilde devam ediyor. Robot Panel alanında Gedik Kaynak adına sunumunu yapan Dr. Uğur Gürol, “Robotik Tel Ark Eklemeli İmalat (WAAM) Yöntemi ile Metal Parçaların Üretimi“ni sağladığı avantajları anlattı.  
WAAM yönteminde ana dolgu malzemesi olarak toz değil tel kullanıldığın söyleyen Gürol, temel olarak yatırım maliyetinin diğer eklemeli imalat yöntemlerine göre çok daha düşük maliyeti olduğunu, yüksek biriktirme oranları sağladığını, zaman tasarrufu, malzeme çeşitliliği dizaynda özgürlük, düşük işleme maliyeti ve büyük parça üretimi gibi önemli avantajlara sahip olduğunu açıkladı. Dr. Uğur Gürol, ayrıca WAAM Yöntemi ile üretimde hangi tellerin kullanılabileceğini detaylıca aktardı.

BİMETAL WAAM PROJESİ

Havacılıktan otomotive, savunmadan makina imalat sanayisine, kalıpçılıktan tersanelere geniş bir kullanım alanına sahip olduğunu kaydetti. Gedik Üniversitesi ve Gedik Kaynak ortaklığında TÜBİTAK TEYDEB 1505 Üniversite Sanayi İşbirliği kapsamında bimetal WAAM projesi gerçekleştirdiklerini söyleyen Gürol, GeKa WAAM hücresi ile yapılan üretimlerle ilgili bilgiler verdi.