Yüksek OEE değerleri, sıfır hata, sıfır duruş ve dolayısıyla tam zamanında üretim ile geriye dönük izlenebilirlik gibi üst düzey gereklilikleriyle otomotiv sektörü, robotlaşma, dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0 süreçlerindeki teknolojik gelişmeleri en yakından yaşayan, yatırımları öncelikle üretimlerine taşıyan sektörlerin başında yer alıyor.

Mart sayısında kapak konusu olarak incelediğimiz, “Otomotivde Endüstri 4.0 Uygulamaları” konusunda Türkiye’de dijital dönüşüm çalışmalarına
hız veren ve bu alanda yatırımlar yapan güçlü markalardan TürkTraktör’ü konuk ettik.

Ankara ve Sakarya Erenler’deki iki fabrikasında üretim yapan TürkTraktör, üretim hattına zamanında ve sıralı olarak parçaların teslimatını sağlayan fabrika içi Otomatik Güdümlü Araçlarını devreye alarak, (OGA) üretim ve montaj hatlarında yaygınlaştırdı. Dikey depolama sistemleri ile entegre çalışan tam otomatik malzeme ikmal robotunu kullanmaya başlayan marka, sadece üretim değil; eğitim alanında da Endüstri 4.0 uygulamalarıyla dikkat çekiyor. İş güvenliği, oryantasyon, teknik ve operasyonel eğitimlerini VR (Sanal Gerçeklik) gözlük kullanarak yapan TürkTraktör’ün kullandığı AGV’ler IoT (nesnelerin interneti) modüller sayesinde çevre birimler ile kablosuz olarak iletişim kurup yerel otomasyon uygulamalarına entegre olabiliyor. AGV sistemleri, fabrika içerisinden veri topluyor, iş zekası raporları ile denetim sağlanıyor, sağlanan öngörü ile fabrikada proaktif iyileştirmeler yapılıyor. Detaylara kapak bölümünden ulaşabilirsiniz.

WIN Fuarı’nda da profesyonel ziyaretçilerle buluşacak olan yeni sayımızda sektörü kucaklayan isimlerle yapılmış röportajları ve birbirinden verimli Endüstri 4.0 uygulamalarını incelemeye hemen başlayabilirsiniz.