Endüstriyel birçok alanda çözüm ortağı olan ve aynı zamanda endüstriyel robotlar ve kolaboratif robotlarıyla sektörde faaliyet gösteren Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Robot, Inverter ve LVS Takım Müdürü Necmi Ömerdedeoğlu robot yatırımlarının geri dönüş süresi ve maliyet analizine ilişkin görüşlerini şöyle aktardı:

“Önem Verdiğimiz Konuların Başında Endüstriyel Üretimin Yapay Zekâ İle Desteklenmesi Geliyor” “Önem Verdiğimiz Konuların Başında Endüstriyel Üretimin Yapay Zekâ İle Desteklenmesi Geliyor”

“Üretim yapan tüm firmaların, değişen tüketici ihtiyaçlarını karşılamak adına ihtiyaç duyduğu esnek üretim kabiliyetini, yapay zekâ ile desteklenmiş endüstriyel çözümlerle gerçekleştirmek mümkün. Tüm üretim sanayisinde karşılaştığımız gibi tekstil sanayisinde de dünyada artan rekabet, tedarik ve lojistik süreçlerinin zorluğu ve maliyeti, piyasa şartlarına hızlıca uyum sağlayabilecek esnek üretim bantları ve yapay zekâ entegrasyonu konularının gündeme geldiğini görüyoruz.

DAHA DÜŞÜK MALİYETLİ ROBOT KURULUMLARI

Mitsubishi Electric olarak tescilli AI markamız olan MAISART (Mitsubishi Electric's AI creates the State-of-the-ART in technology) teknolojisi kapsamında geliştirdiğimiz yeni nesil endüstriyel robotlarla şirketlerin robot kurulumlarını daha hızlı ve daha düşük maliyetler ile gerçekleştirmelerine, hızla değişen çalışma koşullarına esnek bir şekilde kolayca uyum sağlayabilmelerine olanak sağlıyoruz. Duruşa sebep olabilecek durumları AI destekli kestirimci bakım fonksiyonları önceden tespit edebiliyoruz. Bu sayede gerekli uyarıların yapılmasıyla, sistemdeki duruş sürelerini azaltmak ve verimliliği artırmak mümkün olabiliyor.

DAHA DÜŞÜK MALİYETLİ ÜRETİM

Tüm üretim süreçlerinde verimliliği artırmayı amaçladığımız üretim çözümümüz e-F@ctory; kurumların ürünleri daha hızlı, daha düşük maliyetle üretmek ve kusurları azaltmak için verilerden yararlanmalarına olanak tanıyor. Ürünlerin üretim hattında düşük oranda değişiklikle ve eforla yapılması, üreticilere maliyetlerini ciddi oranda azaltma imkânı da veriyor. Geleceğin dijital fabrikalarını bugünden kurmaya olanak tanıyan e-factory konsepti sayesinde harici ürünler, görüntü işleme sensörleri, sensörler, pnömatik sistemler gibi farklı uygulama alanlarına da rahatlıkla adapte edilebiliyor. e-F@ctory altyapımız ile fabrika içerisinde üretilen verilerin bulut sistemlerine taşınarak anlamlı hale gelmesini ve üretim hattındaki tüm makine ve sistemlerin internet üzerinden haberleşmesini sağlıyor, böylece üretimde yüksek hız, maliyet tasarrufu, kalite ve verimliliğe yardımcı oluyoruz.

Genel kapsamda bakmak gerekirse endüstriyel alanda robotlu üretim; işletmelere kaliteden ödün vermeden operasyonel süreçlerini iyileştirme fırsatı sunuyor. Olası engelleri tespit ederek iş akışındaki kesintileri bertaraf etmeye yardımcı oluyor. Kalite kaynaklı geri dönüşleri azaltarak üretim maliyetlerinin düşürülmesine destek oluyor.”

Editör: Ayşete Yavaş