YEO, stratejik hedefleri, büyüme vizyonu ve yeni iş modelleri konusunda adımlar atmaya devam ediyor. Karbonsuz bir Dünya’nın inşasına katkı sağlama vizyonuna uygun bir şekilde çalışmalarını hızlandıran YEO, yenilenebilir sistemlere olan hakimiyeti ve uzmanlığıyla; teknik ve finansal konularda lider, tecrübeli kurum içi ekibiyle birlikte; sürdürülebilir yenilenebilir enerji projelerinin geliştirilmesi, finansmanı, inşası ve işletilmesi konusunda paydaşlarına destek olmak için yola çıktı ve EMSOLT ile güçlerini birleştirdi. 

ASSAN PANEL’İN YÜKSEK PERFORMANSLI ÇÖZÜMLERİ ASSAN PANEL’İN YÜKSEK PERFORMANSLI ÇÖZÜMLERİ

Büyüme stratejileri doğrultusunda, halka arzından sonra, yeni adımlar atarak her gün yeni bir ivme kazanan YEO, yeni yatırımları ile de adından söz ettirmeye devam ediyor. İşte, tam da böyle bir gelişmeye imza atan şirket, özellikle Avrupa’da, modern ve özgün iş modeli ile fark yaratacak; yurtdışı yatırımları için çözüm arayan yerli piyasaya ve yatırımcıya kaynak oluşturacak yenilenebilir enerjide modern yaklaşıma sahip yeni şirketini paydaşlarına sundu: “DEFIC Globe!” 

Şirket kuruluşu ve imza töreni için gerçekleştirilen ön-lansman töreninde konuşan YEO Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Tolunay Yıldız; “DEFIC Globe, EMSOLT ’un proje geliştirme ve yatırım danışmanlığı tecrübesi ve YEO’nun yenilenebilir enerji alanındaki uluslararası EPC taahhüt ve mühendislik hizmetlerini tek bir noktadan yatırımcılara en verimli hali ile sunabilmek felsefesi ile kurulmuştur. DEFIC Globe, yenilenebilir enerji alanındaki projelerin geliştirilmesi ve yatırımlara odaklanan bir şirkettir. Aslında, şirket hikayesi 2016 yılına kadar dayanmaktadır. Emsolt ve YEO iş birliği, DEFIC Globe adı altında tek bir çatıda toplanmıştır. DEFIC Globe, uluslararası enerji projeleri geliştirme, PPA ve finansmana erişim hizmeti, EPC ve yatırım danışmanlığı alanlarında tek bir noktadan hizmet verebilen benzersiz bir yapı ile faaliyetlerine hızla devam edecektir.

YILDIZ: "İTALYA'DA TOPLAM 111 MW'LIK 5 PROJEMİZ BULUNUYOR"

“DEFIC Globe olarak amacımız; modern ve eko-sürdürülebilir bir yaklaşımı benimseyerek, yatırımcılarımız ve müşterilerimiz için değer yaratmak” diye belirten YILDIZ, sözlerine şu şekilde devam etti: “DEFIC Globe markamızla yenilenebilir enerji odaklı işlere, bunların sürdürülebilir ve çevre dostu enerji talebini karşılama gücünü gerçekleştirmeye yönelik projeler üreteceğiz.  Son yıllardaki ciddi maliyet düşüşü PV (Fotovoltaik / Güneş Enerjisine dayalı enerji üretim tesisi) yatırımlarını çok daha da cazip ve rekabetçi hale getirmiştir. 2018 yılından itibaren Dünya’da başlayan yeni trend ile herhangi bir teşvik mekanizması olmaksızın (“unsubsidized”) rekabetçi şekilde güneşe ve doğal kaynaklara dayalı teknolojilerle elektrik enerjisi üretmek, rekabetçi ve makul bir şekilde piyasaya satabilmek olanaklı hale gelmiştir.  İklim ve dekarbonizasyon ile ilgili finansal ve yatırım risk bilgisi, zengin portföy ve danışmanlık servisleri süzgecinden geçerek, ilgili iç görü ve risk analizleri, bilgisi paydaşlarımızın, yatırımcının güvenli kararlar alması ve riskten uzaklaşmasını sağlar. Bir benzetme yapmak gerekirse, projelerde kredi riski söz konusu olduğunda, piyasa öyle bir noktaya geldi ki: birisi bir şirketin ne kadar (kredi) riskli olduğuna dair bir fikir istediğinde, kredi notuna bakmanız yeterli. Buna rağmen, aktif yatırımcılar adına projeler için süreç bu kadar basit değil.  Esnek uzmanlıklarımız ve geniş portföyümüz sayesinde yakaladığımız ivme ile fırsatları değerlendirerek; Dekarbonizasyon metriklerine uygun projeler geliştirmek, finansman ve yatırımcı bulmak ve inşa etme noktasına güven veren imzamız ile bazı projelere işletme hizmeti de vereceğiz.” açıklamasında bulundu.

YILDIZ, sözlerine şu şekilde devam etti; “Halihazırda İtalya’da toplamda 111 MW’lık 5 adet projemiz bulunmaktadır. Bunların 104 MW’lık 4 adeti Avrupa’nın en iyi güneş radyasyonuna ve güneşlenme oranlarına sahip bölgelerinden biri olan İtalya/Sicilya’dadır. 

TUNCER: "DEFIC GLOBE İÇİN DENGELİ BİR PORTFÖY YAKALAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Emsolt Teknoloji Yatırımları A. Ş. Yönetici Ortağı Alper Tuncer; “Bildiğiniz gibi Avrupa’da bir enerji devrimi yaşanıyor. Tarihe ve bu enerji dönüşümüne tanıklık ediyoruz. Paris İklim Anlaşması’nın da devreye girmesi ile birtakım yeni regülasyonlar ile karşı karşıya kalacağız.  YEO ve EMSOLT ‘un sektörlerindeki benzersiz deneyimleri, güçlü insan kaynakları ve kapsamlı uluslararası networkleri bizim için çok büyük bir avantaj. Biz, bu artı değerler sayesinde sektörde Türkiye’nin en büyüğü; Avrupa’nın ise öncü şirketlerinden birisi olmayı hedefliyoruz.”