Münih, Almanya (Şubat 10, 2020) – Akıllı enerjide dünya lideri olan SolarEdge Technologies, Inc. (“SolarEdge”) (NASDAQ: SEDG), 1 GW'lık güneş enerjisi projeleri için eviriciler ve güç optimizerleri de dahil olmak üzere akıllı enerji ürünleri ve çözümleri tedarik etmek için uluslararası güneş enerjisi yatırımcısı Enfindus ile bir sözleşme imzaladığını açıkladı. Dört yıllık pan-Avrupa anlaşması ticari ve endüstriyel (C&I) çatı üstü güneş enerjisi sistemleri için tasarlandı. Enfindus, güneş enerjisi sistemlerini finanse etmeyi, inşa etmeyi ve işletmeyi ve çatı sahiplerine kurumsal elektrik tedarik sözleşmeleri sunmayı planlıyor. 

SolarEdge Avrupa Genel Müdürü Alfred Karlstetter, “Enfindus tarafından Avrupa çapında bir gigawatt’lık güneş enerjisi sistemi için seçilmek, DC optimizasyonun artan gücünün ve daha büyük GES kurulumlarına sağladığı faydaların kanıtıdır,” şeklinde açıklama yaptı. "Ticari ve endüstriyel segmentteki pozisyonunu güçlendiren SolarEdge, ticari çatı üstü ve küçük ölçekli enerji santrali tipi güneş enerjisi sistemlerinin karlılığını arttırmak için yenilikçi ve ölçeklenebilir DC optimizasyonlu evirici çözümleri sunmaya devam ediyor.” 

Enfindus CEO'su Gino van Neer, “Kendini yüksek kaliteli ve kârlı ticari ve endüstriyel güneş enerjisi sistemlerine yatırım yapmaya adamış Enfindus, SolarEdge’in DC optimizasyonlu eviricilerini daha büyük ticari sistemler için daha uzun ömürlü yatırım getirisi sağlayabilecek ideal çözüm olarak görüyor” açıklamasını yaptı. "Gelişmiş güvenlik özellikleri ve iyileştirilmiş İşletme ve Bakım için yüksek çözünürlüklü izleme sunan birinci sınıf teknolojisinin yanı sıra, sigorta şirketleri tarafından tercih edilen mali açıdan güvenilirliği yüksek olan SolarEdge'i seçtik. Enfindus ekibi aynı zamanda SolarEdge’in müşteri ilişkileri kurma konusundaki özel yaklaşımını da takdir ediyor ve bu da bize uzun vadeli bir iş birliği yapma konusunda güven veriyor.” Bu projeler sayesinde SolarEdge ve Enfindus, işletmelerin enerji maliyetlerini düşürmelerine yardımcı olurken, enerji üretimini karbondan arındırmak ve dağıtık yapıya kavuşturmak için Avrupa enerji karışımındaki güneş enerjisi miktarını arttırmayı hedefliyor.