Sigma Elektrik, 2022 yılının ilk çeyreğinde 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 10 artış kaydetti. 90 ülkeye ihracat gerçekleştiren Sigma Elektrik, 2022 yılı sonuna kadar ihracat yaptığı ülke sayısını 100’e çıkarmayı hedefliyor. 

“GLOBALDE ARANAN MARKA OLDUK”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Sigma Elektrik İhracat Direktörü Genco Uysal “Türkiye’de çok az sayıda firmanın üretim yapabildiği alçak gerilim sektöründe, dünyanın tanıdığı Avrupa ve Uzak Doğu markalarının yanı sıra ürün kalitemiz ve rekabetçi fiyatlarımızla öne çıkıyoruz. Bu nedenle de ihracat yaptığımız ülke sayısını halihazırda 90’dan 2022 yılı sonuna kadar 100’e çıkarma hedefimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Alçak gerilim gamının neredeyse tamamını üretiyoruz. Uluslararası sertifikalar ve bağımsız kuruluşlardan aldığımız onaylı test raporlarına sahip ürünlerimizle globalde aranan marka olduk. Yurt dışı ihalelerde de yer almayı başardık. İhracat stratejimiz öncelikli olarak hızlı harekete geçme, çözüm odaklı yaklaşım ve mevcut müşterileri kendi pazarlarında ziyaret ederek satışları artırma, yeni müşterileri ise sıcak satış yöntemiyle bulma üzerine odaklı.” dedi.

MEKSİKA VE BREZİLYA HEDEF PAZARLARI OLUŞTURUYOR

2022 yılında öncelikli hedef pazarları olarak Avustralya, Meksika ve Brezilya’yı belirlediklerini ifade eden Genco Uysal sözlerini, “Güney Amerika pazarında ürünlerimize yönelik ciddi bir talep var. Bu pazarları ziyaret ederek en uygun satış ağını saptıyoruz. Pandeminin başladığı dönemde Çin’de meydana gelen tedarik zincirindeki aksamalar Avustralyalı firmaları Çin harici tedarikçi ülkelere yönlendirdi. Bu anlamda Avrupalı markalara göre rekabetçi fiyatlarımız bizim için avantaj oldu. Nitekim neticelerini çok yakın zamanda göreceğiz” diyerek tamamladı.

ENERJİYE OLAN TALEP ARTIYOR ENERJİYE OLAN TALEP ARTIYOR