Yoğun titreşimli ortamlar için ideal olan yeni alçak gerilim anahtarlama ünitesi (LVSG), devre koruyucular ve Push-in Plus teknolojisine sahip soketler, sektörün en büyük Pano Çözümü serisini tamamlıyor.

OMRON, kontrol panosu üretiminde daha fazla yenilik için ortak bir tasarım platformu üzerine inşa edilmiş fabrika otomasyonu kontrol cihazlarının altıncı dalgasını piyasaya sürdü. Yeni ürünler 6 kategoride 237 model alçak gerilim anahtarlama ünitesinden oluşuyor: J7KC, J7TC, J7MC, J7KCA ve J7KCR serisi alçak gerilim anahtarlama üniteleri  (LVSG), S8V-CP serisi DC elektronik devre koruyucular ve LY röleleri için Push-In Plus teknolojili PTF-XX-PU soket.

OMRON'un Değer Tasarımı ürünleriyle ulaşmak istediği hedef, pano üreticilerine eksiksiz bir çözüm sunarken yer tasarrufu sağlamak, iş yükünü azaltmak ve toplam sahip olma maliyetini düşürmektir. Bu hedefe ulaşmak amacıyla Omron, Pano Çözümü serisini tanıtarak ileri teknoloji örneklerini anlattı. Omron Avrupa'nın Anahtarlama Komponentlerinden Sorumlu Ürün Pazarlama Müdürü Manuela Mazza, konuyla ilgili şunları söylüyor: "OMRON'un LVSG yelpazesi, her sektörde çeşitli motor uygulamaları için eksiksiz bir paket sunuyor. Yüksek titreşimli ortamlar için Push-In Plus teknolojisi geliştirildi. Kablonun kusursuz bir bağlantıya sahip olması, yayın güçlü bir şekilde tutulması sayesinde oluyor. 

OMRON, serinin Nisan 2016'daki ilk tanıtımdan bu yana, ortak tasarım platformu üzerinde geliştirilen ürün serisini 53 kategoride 17.250 modele genişleterek sektörün en büyük serisi haline getirdi. Ürünler, 15.000'den fazla global şirketin kullanımıyla üretimin ön hatlarında yerini aldı. Bu müşteriler kontrol panosu boyutunu yaklaşık %30, kablolama süresini ise yarı yarıya azaltmak gibi başarılar elde etti. Seri, şu anda makine otomasyon kontrolörleri ve zamanlayıcılardan anahtarlama ünitelerine kadar kontrol panoları için gereken neredeyse tüm cihazları kapsamaktadır. Omron, LVSG Serisi'ni piyasaya sürmesiyle, artık panolarda ihtiyaç duyulan tüm komponentlerin %80'ini karşılamaktadır.

OMRON, "entegre" (kontrol evrimi), "akıllı" (ICT ile geliştirilen akıllı sistemler) ve "interaktif" (insanlar ve makineler arasında yeni bir uyum) olmak üzere yenilikçiliğin üç temel öğesinden oluşan "innovative-Automation" adlı stratejik konseptini ortaya koymuştur. OMRON, bu konsepti hayata geçirerek yeniliği üretim alanlarına taşımaya kararlıdır. OMRON, birleştirilmiş tasarım platformlu birçok fabrika otomasyonu cihazıyla, üretime yenilik kazandırmak için üreticiler ve pano üreticileriyle çalışmaya devam edecektir.