Polonya’da benzer türde bir tesisi açtıktan dokuz ay sonra, şimdi de Çin’in Tianjin kentinde yeni bir bağlantı kablosu fabrikasının açılışını gerçekleştirerek küresel varlığını geliştiriyor. Tianjin’deki yeni fabrika, Nexans’ın Çin’deki üretim kapasitesini artırmasını sağlayacak. Çin, şu anda piyasası daha önce görülmemiş bir büyümeye sahne olan bu ülkenin enerji tedarik zincirinin güçlendirilmesine katkı sağlayacak. 

RÜZGAR ENDÜSTRİSİNE YÖNELİK ÜRÜN ÜRETECEK 

Tesis, 3 bin metrekarelik üretim ve stoklama alanına sahip olacak. Rüzgar enerjisi endüstrisine yönelik bir kablo solüsyon ve ürün yelpazesi üretilecek. Her bir ürün, hammaddeden nihai ürüne aşamasına değin en yüksek standartları karşılamak üzere altı kontrol sürecinden geçirilecek. Üretilecek solüsyonlar arasında savak prizleri, M12 kabloları ve diğer ihtiyaçlara uygun sölüsyonlar bulunacak. 
 

“RÜZGAR ENERJİSİNİ BÜYÜTEN GELİŞMELER YAŞANIYOR”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Nexans Başkan Yardımcısı Julien Hueber, “Çin’de rüzgar enerjisi bakımından çok ilginç bir dönem yaşanıyor. Bu ülkenin piyasa büyüklüğü, dünyanın geri kalan tümünün piyasa büyüklüğüne eşdeğer olup üsteli hızla büyüyor. Aslında Çin karbondioksit emisyonlarını azaltmayı yükümlenmiş durumda. Rüzgar enerjisinin büyümesinde maliyetlerdeki düşüş, verimlilikteki artış ve bu enerji türü lehine alınan siyasal kararlar piyasanın büyümesinde etkili nitelikler taşıyor. Nexans’ın Çin, Danimarka ve Polonya’daki tesisleri piyasanın ihtiyaçlarına cevap verecek ve çok sayıda müşteriye hitap edecek. Çin’deki tesisin de katılmasıyla, bundan böyle yıllık toplam bir milyondan fazla bir bağlantı kablosu üretim kapasitesi edinecek olan Nexans Grubu, dünya çapında 15 bin metreküplük bir üretim ve stoklama alanına ve rüzgar enerjisi alanında uzmanlaşmış 150 kişilik bir uzman kadrosuna sahip bulunacak.” dedi