Endüstride yoğun biçimde kullanılan buhar üreticilerinin imalatçısı Jenesis, artan satış taleplerini karşılayabilmek adına makina parkuruna yatırım yapmaya devam ediyor. Kısa süre önce yeni teknolojik makinalar sipariş ettiklerini söyleyen Fatih Savaşkan, “Yeni makinalarımız sahip oldukları IE3 sınıfı elektrik motorları ile daha az elektrik tüketiyor. Böylece birim üretim başına maliyetlerimizi azaltacağız. Ayrıca makinalar sabitleme, ön bükme, açı verme ve merkezleme gibi işlemleri otomatik olarak gerçekleştireceğinden; işçilik zamanından tasarruf edilecek, daha hızlı işlem bitirilecek ve daha hassas üretim yapılabilecek.” dedi.

Öncelikle okuyucularımız için kısaca şirketinizi anlatmanızı rica ediyoruz. 

Jenesis, 1984’den bugüne bilgi ve tecrübelerini Ar-Ge’si sayesinde sürekli yeni buhar üreticileri imal ederek  kullanan, enerji tasarrufu ve geri kazanım sistemlerini ön planda tutan, üretiminin yüzde 40’ını ihraç eden ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışan sektöründe teknoloji lideri bir firmadır. 

Markanız ülkemize alanında ne gibi ilkleri kazandırdı? 

Jenesis ilk olarak 2011 yılında ülkemizde bacası olmayan hermetik tip ilk buhar jeneratörünü üreten firmadır. Bu Ar-Ge çalışması TÜBİTAK destekli olarak başarılmış bir projedir. 

SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİYE YATIRIM SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİYE YATIRIM

Daha sonra 2018 yılında ülkemizdeki ilk kaskat buhar üretim sistemi olan HUB sistemini geliştirmiştir. Bu sistem sahip olduğu özellikler sayesinde dünyadaki en üstün teknolojiye sahip buhar üreticilerindendir. Patlama riskini ortadan kaldıran, yüzde 99 verimlere ulaşabilen, sistem soğukken çalıştırıldığında 3-5 dakika içinde buhar üretebilen bu sistemler sanayicimizin en önemli sorunlarına çözüm olmuştur.

Ve geçen sene de Ar-Ge ekibimizle kaskat Jenesis HUB sistemine entegre edilen doymuş buhar türbini ile kendi elektriğini kendisi üretme imkanı sunan HUB+SST sistemimizi piyasaya sürdük. Bu sistem sayesinde fabrikalar prosesleri için zaten üretecekleri buhardan elektrik üreten kazan daireleri kurabiliyorlar. Yatırım geri ödeme süreleri 5 yılın altında olan bu sistemler sayesinde orta ve uzun vadede enerji maliyetlerimizi düşürme ve enerjide dışa bağımlılığımızı azaltma şansımızı yakalıyoruz.

İş gündeminizi öğrenebilir miyiz? 2021 yılını nasıl tamamladınız, değerlendirir misiniz? 2022 yılı için düşünceleriniz nelerdir?

2021 yılı pandemi gölgesinde geçti diyebiliriz. Gelişmiş ülkelerin Çin’deki bazı siparişlerini daha yakın olan ülkelere kaydırması sayesinde özellikle Tekstil ve İlaç sektörü siparişleri çoğunluktaydı. 2022 yılı da belirsizliklerle geliyor. Dünya ekonomisindeki kırılganlıklar ve yükselen enflasyon, değerli madenlere gelen döviz bazındaki zamlar, lojistik sektörünün yaşadığı sıkıntılara bağlı 4-5 katına çıkan nakliye maliyetleri zor bir yıl geçireceğimizin ilk sinyalleri diyebiliriz. Ancak Jenesis olarak 2022 yılında da geniş müşteri portföyü, çok fazla ülkede satış yapmamız ve müşteri referanslarımız sayesinde büyüme planlarımızda bir değişiklik yapmadan devam etmeyi planlıyoruz.
 
Fabrikanızda; hammadde girişinden, Ar-Ge çalışmalarına oradan ürün sevkine kadar olan üretim süreçlerini anlatır mısınız?

Jenesis ISO9001:2015 sertifikasına sahip. Prosedürlerimizi sıkı takip ederek uyguluyor ve sürekli geliştiriyoruz. Hammaddeler fabrikaya girdiği anda verilen siparişlere göre ölçümleri yapılarak kabul edilir ve stok alanlarına çekilir. 

Üretim sırasında da ara kontrollerimiz vardır. Her kaynaklı imalattan sonra hidrostatik testleri yapılır. Mesela bir serpantin imalatında normalde bitince tek test yapılabilir ancak bizim sistemimizde iç ve dış serpantin ayrı ve birleştirildikten sonra son test olmak üzere 3 test bulunmaktadır. 

Buhar üreticileri sevk edilmeden önce de 65 nokta fonksiyon testinden geçmektedir. Böylece dünyanın neresine giderse gitsin ürünümüzün düğmesine basıldığında sağlıklı bir şekilde çalışacağını garanti altına alıyoruz.

Tesisinizde tasarruf yapmak adına bir yatırım planınız var mı? Yakın dönemde böyle yatırım yaptıysanız sonuçlarını paylaşır mısınız?  

Az önce bahsettiğim gibi hidrostatik test sayımız fazla olduğu için su kullanımımız da fazla oluyordu. Bu da bizi rahatsız etti ve yağmur suyundan geri kazanım sistemi kurduk. Artık bütün testlerimizde hiç şebeke suyu kullanmıyoruz. 

Çatı oluk sisteminde tadilat yaptık ve bütün yağmur suyunu süzdükten sonra bir depoda topluyoruz. Test için su ihtiyacımız olduğunda yağmur suyu ile yapıyor ve test bittiğinde de suyu atmıyor tekrar tanka test basıncı sayesinde geri topluyoruz. Böylece çok ciddi su tasarrufu yapmayı başardık.  

Makina parkurunuz hakkında bilgi vererek, son dönemde bu alanda yaptığınız yatırımları ve sağladığı avantajları anlatır mısınız?   

Artan satışlarımıza bağlı olarak makina parkurumuzu hem yenilemek hem de kapasitesini artırmak için siparişlerimizi kısa süre önce verdik. 2 aya kadar gelecek olan gelişmiş makinalarımız sayesinde hem daha az elektrik yakacak hem de daha kısa sürede daha çok ürün üretebileceğiz.

Yeni makinalarımız sahip oldukları IE3 sınıfı elektrik motorları ile daha az elektrik tüketmektedirler. Böylece birim üretim başına düşen maliyetlerimizi azaltma şansımız olmaktadır. 

Makinalar sabitleme, ön bükme, açı verme ve merkezleme gibi işlemleri otomatik olarak gerçekleştirmektedir. Bu sayede işçilik zamanından tasarruf edilecek, daha hızlı işlem bitirilecek ve daha hassas üretim yapılabilecektir. 

Ayrıca makinaların hepsi tam otomasyona sahip olup uzaktan izleme modülleri de siparişe dahil edilmiştir. Böylece üretimi uzaktaki bilgisayarlardan takip edebiliyorken aynı zamanda da uzaktan servis alma imkanına da kavuşarak Endüstri 4.0 yatırımlarımızda bir adım daha ileriye gitmiş olacağız. 

Sanayinin Dijital Dönüşümü vizyonunuz nedir? Varsa pilot uygulamalarınızdan bahseder misiniz? 

Biz dijital dönüşümü en yakından takip eden firmalardan birisiyiz. Ar-Ge çalışmalarımız da son 4-5 yıldır bu konu üzerine yoğunlaşmıştır. Örneğin HUB Kaskat sistemimizin sloganı “İnsanlarla konuşan kazan daireleri’” dir. HUB sistemi sayesinde buhar üreticileri kendi arasında haberleştiği gibi kazan dairesindeki diğer tüm donanımlarla da haberleşmektedir. Bu sayede sürekli verim analizi yapabilmekte, buhar üreticilerinin eş yaşlanmasını sağlayabilmekte, pik çekişler de dahi kuru ve kaliteli buhar üretilebilmekte, tüm veriler istenilen tarih aralıklarında rapor halinde alınabilmekte, arızaların sebepleri ve çözümleri müşteriye anında gösterilebilmekte ve tüm bunların anlık olarak internet olan her yerden izlenebilmesi sağlanabilmektedir.