CW ENERJİ PANELLERİ İLE ÇÖZÜM CW ENERJİ PANELLERİ İLE ÇÖZÜM

Son dönemde hidrojen teknolojileriyle ilgili önemli adımlar atıldığını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, hidrojen teknolojileriyle ilgili yol haritasını yakın zaman içerisinde kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti. Strateji belgesinin hidrojen üretimi, depolama, dağıtım uygulamalarıyla ilgili olarak 5 başlık ve 50 eylemden oluştuğunu belirten Dönmez, değer zinciri oluşturulması yönünde atılacak adımların yönünü belirleyeceğini belirtti. 

“AMACIMIZ KARBON NÖTR BİR EKONOMİ MODELİ OLUŞTURMAK”

Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu bünyesinde hidrojene ilişkin yürütülen çalışmalarda sona yaklaşıldığını aktaran Dönmez, "Sürdürülebilir enerji geleceğine katkısından dolayı hidrojeni, öncelikli alanlardan biri ilan ettik. Bakanlığımızın bu konudaki vizyonunu paylaştık ve sektörden gelen talepleri not aldık. Amacımız, ekonomik kalkınma hedeflerimizden vazgeçmeden karbon nötr bir ekonomi modeli oluşturmak." değerlendirmesinde bulundu.

“HİDROJEN İHRAÇ EDEBİLECEĞİMİZ KONUMA GELECEĞİZ”

Dönmez, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Türkiye’de ilk etapta yenilenebilir enerji üretimi ve kullanım payını artırmaya yönelik çalışmalara öncelik veriyoruz. Dünya pazarlarına hidrojen ihraç edebileceğimiz bir konuma geleceğiz. Mevcut doğal gaz hatlarımızı hidrojenle besleyeceğiz. Hem kömürden hem de yenilenebilir kaynaklardan hidrojen üretimi yapacağız. Hidrojen depolama ve tutucusu olarak borun kullanımını teşvik edeceğiz. Geleceğin enerji kaynakları arasında enerji taşıyıcısı olarak yer alacak hidrojen, hem yeşil dönüşümü hızlandıracak hem enerji ithalatımızı azaltacak hem de rekabet gücümüzü artıracak önemli bir argüman olacak." (AA)