Halkbank, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretiminin yaygınlaştırılması, enerji teknolojilerinin Türkiye’de üretilmesi, enerji verimliliği sağlanması ve karbon emisyonunu azaltmaya yönelik yatırımların hayata geçmesi amacıyla Yeşil Enerji Kredi Paketi hazırladı. Bu pakete göre ürün bazında 84 aya kadar uzayan vade seçenekleri bulunuyor. Yeşil Enerji Paketi içerisinde; Yenilenebilir Enerji Yatırım Kredisi, Yeşil İş Yeri Yatırım Kredisi, Enerji Verimliliği Kredisi, Yeşil Sertifikalı İnşaat Projesi Kredisi, Yeşil Işık Ticari Taşıt Kredisi ve Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Kredisi yer alıyor. 

YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIM KREDİSİ

•    Firmaların enerji ihtiyaçlarını yenilenebilir enerji kaynaklarıyla karşılayabilmeleri için kurulması planlanan Güneş Enerji Santrali, Rüzgar Enerji Santrali, Biyogaz Tesisi ve Jeotermal Tesisi yatırımları değerlendiriliyor. 

YEŞİL İŞ YERİ YATIRIM KREDİSİ

•    Özellikle enerji tüketimi yüksek olan işletmeler için üretimdeki kaliteyi ve verimi yükselten ve enerji giderlerini düşüren yatırımlar değerlendiriliyor. 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ KREDİSİ 

•    Enerji tasarrufu sağlamak amacıyla binaların ve iş yerlerinin iç – dış izolasyonunu yaptırmak, binanın çevre dostu yakıtlarla ısınmasını sağlamak, mevcut elektrik tüketen makine – aydınlatma sistemlerini yenilemek için harcamalarda kullanılıyor. 

YEŞİL SERTİFİKALI İNŞAAT PROJESİ KREDİSİ 

•    Türkiye’de ve dünyada daha az enerji tüketen doğal kaynakları daha az kullanılan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Yeşil Sertifika vermeye yetkilendirilmiş kuruluşlardan sertifika almış firmaların proje finansmanları karşılanabiliyor.

YEŞİL IŞIK TİCARİ TAŞIT KREDİSİ

•    Gerçek ve tüzel kişi firmalar olarak ticari faaliyetlerinde kullanmak üzere satın aldıkları hibrit ve elektrikli çevre dostu binek, ticari araçlar ile iş makineleri alımları ile ilgili yatırımlarda değerlendirilebiliyor.

ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONU KREDİSİ

•    Tamamen elektrikli ve hibrit olmak üzere elektrikli araçların enerji ihtiyaçlarını sağlamak için şarj istasyonları yatırımı yapmak isteyen gerçek ve tüzel kişi firmaların finansmanı karşılanabiliyor." (AA)

ENERJİ SEKTÖRÜNDE TEKNOLOJİK YATIRIMLAR ENERJİ SEKTÖRÜNDE TEKNOLOJİK YATIRIMLAR