Antalya merkezli güneş paneli üretim firması CW Enerji, güneş enerjisi teknolojilerine yatırım yapmayı planlıyor. 300 milyon dolar değerindeki yatırım bütçesiyle entegre bir tesis kurmayı planlayan CW Enerji, 1 gigavat hücre üretim hattı, lityum batarya fabrikası ve 2 gigavat kapasiteli etilen vinil asetat (EVA) kimyasalı üretim hattı kuracak. 

“İHRACATTA YOL HARİTAMIZLA İLERLİYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, “CW Enerji olarak ürünlerimizin yüzde 55'in üzerinde yerlilikle üretiyoruz. Yerliliğin artırılmasına yönelik çalışmalarımıza da devam ediyoruz. Türkiye'deki güneş paneli üretiminin yüzde 27'sini CW Enerji olarak biz gerçekleştiriyoruz. 2022 yılında 700 megavat ile 1 gigavat seviyesinde güneş paneli üretmeyi planlıyoruz. Ürettiğimiz panellerin yüzde 30’unu ihraç etmeyi planlıyoruz. Hedefimiz ürünlerin yüzde 60-70'inin ihracatını gerçekleştirmek. İhracat yapmayı planladığımız ülkeler arasında Almanya, İsviçre, Fransa, Hollanda, Belçika ile Avrupa ve Balkan ülkeleri bulunuyor. 

“İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ ÜRÜNLERİ TÜRKİYE’DE ÜRETECEĞİZ”

Hedefleri ile ilgili bilgi veren Sarvan, “İhtiyaç duyduğumuz ürünleri Türkiye’de üretmek istiyoruz. Bu hedefimize ulaşmak için Antalya’da 300 milyon dolar değerinde yatırım gerçekleştireceğiz. Entegre tesisimizde 1 gigavat hücre üretim hattı, lityum batarya fabrikası ve 2 gigavat kapasiteli etilen vinil asetat (EVA) kimyasalı üretim hattı kurmayı planlıyoruz." diye konuştu.

DİJİTAL ÇAĞIN İHTİYAÇLARI DİJİTAL ÇAĞIN İHTİYAÇLARI

“GÜNEŞ FİRMALARI KORUMA ALTINA ALINMALI”

Türkiye'deki güneş firmalarının anti-dumping ve gözetimle koruma altına alınması gerektiğini belirten Sarvan, güneş enerjisinde üretim kabiliyetlerinin artırılması için kanun yapıcılarının firmaları koruyan değişimlerin yapılması gerektiğini ifade etti. Sarvan görüşlerini şu sözlerle açıkladı: “Güneş enerjisi sektörü her şeyden önce know-how gerektiren bir sektör. Kendi know-how'umuzu oluşturmak 10'larca yıl zaman aldı. Bunu korumak geleceğimizi korumak anlamına geliyor." (AA)