Çataklı Enerji, “Alman Sertifikalı Fotovoltaik Uzmanlık Temel Eğitimleri” alanında sektörün öncü markası olmasından dolayı 2020 yılının ilk haftasından başlattığı eğitimler sayesinde yükselmeye hızla devam ediyor. Çataklı Enerji, 17 – 21 Şubat arasında düzenleyeceği fotovoltaik uzmanlık eğitimi kontenjanlarını doldurmak üzere. Aynı zamanda Pv SOL Premium Türkiye distribütörü olan Çataklı Enerji yeni sürümü gelen Pv SOL Premium R2’nin güncel ve iyileştirilmiş yazılım düzeniyle eğitim vermeye ve hem bireysel hem de şirket bazında yazılım tedariğini yapmaya devam ediyor. 

YENİLENEBİLİR ENERJİ SEKTÖRÜNE PROFESYONELLER YETİŞTİRİYOR 

Çataklı Enerji, 2012 yılında Fotovoltaik Sistemler kitabını yayınlayarak sektöre giriş yaptı. “Alman Sertifikalı Fotovoltaik Uzmanlık Temel Eğitimleri” alanında da sektörün öncü markası konumuna yükseldi. Çataklı Enerji, eğitimlerin içeriklerini Almanya’da ki Deutsche Gesellschaft für Sonnenenergie e.V. LV Berlin-Brandenburg ile birlikte Türkiye’deki iklim şartlarını göz önünde bulundurarak hazırlıyor. Firmanın bu eğitimlerle ulaşmak istediği hedef ise yenilenebilir enerji sektörünün sağlıklı gelişmesi için profesyonel kişiler yetiştirmek. Bu amaçla sektörde çalışacak kişilerin sadece teorik eğitimle değil aynı zamanda pratik eğitimlerle de profesyonelleşmesi için çalışıyor. Çataklı Enerji, bugüne kadar enerji sektöründen yaklaşık 2 bin kişiye eğitim verdi. DGS’nin yayınladığı "Photovoltaische Anlagen" ve "Solarthermische Anlagen" adlı kitapların Türkçe içeriklerinden oluşuyor. 
Çataklı Enerji Almanya merkezli olarak 1990 yılında kurulmuş olan Valentin Software GmbH’nın Türkiye distribütörü ve tek yetkili eğitim partneri…  Aynı zamanda Valentin Software’in kendi geliştirdiği PV SOL, TSOL ve GEOTSOL simülasyon yazılımlarının da satışını gerçekleştiriyor.

Çataklı Enerjinin tamamen tarafsız olarak verdiği eğitimler:
•    5 günlük uygulamalı fotovoltaik uzmanlık eğitimi
•    3 günlük fotovoltaik temel eğitim
•    Çağrı mektubu ve TEDAŞ proje hazırlık ve kabul süreci eğitimi
•    PV Sol ve T Sol/GeoTsol eğitimi
•    Online Güneş Enerjisi Eğitimleri

Çataklı Enerji’nin düzenlediği Güneş Enerjisi Eğitimleri, 2020 yılında online olarak verilmeye başlanacak ve Türkçe, İngilizce, İspanyolca olmak üzere üç farklı dil seçeneği olacak. Arjantin ve Hindistan’da eğitime yönelik çalışmalar hızla devam ediyor.