Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları A.Ş. halka arz sürecini başlattı. Halka arz süreci ile ilgili aracılık hizmeti için Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. konsorsiyum eş liderleri görev yapacak. Biotrend Enerji’nin el sıkıştığı bu iki banka ile Sermaye Piyasası Kurulu’na halka arz başvurusu gerçekleşmiş oldu. 

ATIK YÖNETİMİNE YENİ BİR PERSPEKTİF; BİOTREND ENERJİ

Biotrend Enerji, halka arz için hazırlıklarını tamamlıyor. Doğanlar Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Başvurunun Sermaye Piyasası Kurulu’na yapıldığını duyurdu. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Doğan, “ Yenilenebilir enerji alanında yapılan yatırımların sürdürülebilir bir dünya için oldukça önemli. Atılacak her adım sonraki nesillere daha yaşanılabilir ve temiz bir gelecek bırakacak. Bu açıdan yenilenebilir kaynakların verimli kullanımı konusundaki hassasiyet her geçen gün artıyor. Biotrend Enerj olarak kurulduğumuz günden bu yana yenilikçi teknolojilere ve atık yönetimine yeni bir açıdan bakıyoruz.” dedi.   

2021 YILI İLK YARISINDA HALKA ARZ PLANLANIYOR

%60 sermaye artırımı %40 ortak satışı olarak planlanan halka arzda Şirket’in mevcut 128.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesi, 22.000.000 TL artırımla 150.000.000 TL’ye yükselecek, 14.666.666 TL tutarında ise ortak satışı gerçekleştirilecektir. Ayrıca 5.000.000 TL nominal değerli pay, ek satışa konu edilebilecektir. Halka açıklık oranı ek satış hariç %24,4 olacaktır. Halka arzın 2021 yılının ilk yarısında tamamlanması planlanıyor.