Batarya geri dönüşümü için güçlerini birleştiren Renault Grubu, Veolia ve Solvay Avrupa'da elektrikli araç bataryası metallerinin üretim döngüsünü kapalı döngü geri dönüşüm yoluyla finanse etmeyi amaçlıyor. Solvay şirketi batarya metallerinin kurtarılması alanındaki uzmanlığı, Veolia şirketi ise lityum iyon pillerin hidrometalurjik yolla parçalanması ve hidrometalurjik süreçlerle geri dönüştürülmesi alanındaki 10 yıllık deneyimi ile dikkati çekiyor. 

"TÜM ELEKTRİKLİ ARAÇ DEĞER ZİNCİRİNDEKİ ETKİNLİĞİMİZİ ARTIRACAĞIZ"

Konuyla ilgili açıklama yapan Renault Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Luca De Meo, “Batarya yaşam döngüsüne bütünsel bir şekilde yaklaşıyoruz. İlk yaşam döngüsündeki bataryaların otomotiv sektöründeki kullanım süresini artırmak için onarıyoruz. Enerji depolaması için ikinci yaşam döngüsü uygulamaları geliştiriyoruz. İlaveten bataryaları toplayıp geri dönüştürmek için bir sistem oluşturuyoruz. Bugün, Veolia ve Solvay ile güçlerimizi birleştirdik. Bu birleşmeyle batarya geri dönüşümüne yönelik taahhüdümüzü güçlendirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Hedefimiz, elektrikli mobilite sektörü büyürken stratejik akü metalleri için sürdürülebilir bir tedarik sistemi oluşturmaktır. Bu hedefimize ulaşabilmek için inovatif ve düşük karbonlu akü geri dönüşüm çözümleri hayata geçireceğiz.” dedi. 

"KAPALI DÖNGÜ ÇÖZÜMLER YARATMA YOLUNDA BİRLİKTE BİR ADIM DAHA ATTIK” 

Konuyla ilgili açıklama yapan Veolia CEO'su Antoine Frerot, “Dünyanın karşı karşıya olduğu çevresel sorunların büyüklüğü göz önünde bulundurulduğunda, ekolojik dönüşümün acil bir ihtiyaç olarak öne çıkıyor. Renault Grubu'nun Veolia ve Solvay'e katılmasıyla doğal kaynakların korunmasına dönük kapalı döngü çözümler yaratma yolunda birlikte bir adım daha atmış olduk. Bu iş birliği, şirketlerin birlikte çalışmasının hem çevremizi koruyacak hem de ekonomilerimizi güçlendirecek yeni çözümlerin hayata geçirilmesini sağlayabileceğini gösteriyor." dedi. 

“DÖNGÜSEL EKONOMİ GELİRLERİNİ İKİ KATINA ÇIKARACAK”

Konuyla ilgili açıklama yapan Solvay Grubu CEO'su Ilham Kadri, "Bu konsorsiyum, değer zincirinde oluşturulan ortaklıkların, döngüsel ekonomiyi batarya metalleri için nasıl uygulanabilir hale getirebilecek. Renault Grubu'nun konsorsiyuma katılmasından dolayı mutluyuz. Grup, giriş metallerinin geri dönüşüm için sağlanarak saflaştırılmış metallerin batarya döngüsüne verilmesi yoluyla döngünün kapatılması yolunda stratejik bir ortak. Bu proje, 2030 itibarıyla döngüsel ekonomi gelirlerini iki katından fazla artırmayı hedeflediğimiz Solvay One Planet sürdürülebilirlik yol haritamızın gereklerini nasıl hayata geçirebileceğimize dönük bir örnek ortaya koyuyor." dedi. (AA)