Ordu'da hayata geçecek olan Akkuş rüzgar enerji santralinin yapımı sürüyor. Tamamlandığı zaman Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinin bir yıllık enerji ihtiyacına cevap verecek olan proje, 1750 rakımlı Taz Yaylası'nda inşa ediliyor. 

“BELEDİYEMİZE KATKI SAĞLAYACAK”

Ordu Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre Başkan Mehmet Hilmi Güler'in himayesinde Akkuş ilçesinde başlatılan rüzgar enerji santrali kurulumunun devam ettiği belirtildi. Açıklamaya göre; Akkuş'un 1750 rakımlı Taz Yaylası'nda rüzgar enerji santralinin kurulumu başlatılmıştı. Güvenilir rüzgar enerji potansiyelinin yüksek olduğu Taz Yaylası'nda kurulumu devam eden projeyle üretilen enerji, Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinin 1 yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak güce sahip olacak.

“ENERJİ ÜRETMEYE BAŞLAYACAĞIZ”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, bölgede incelemelerde bulundu. Daha önce bir türbinin kurulduğu bölgede şimdi ise iki türbinin kurulum çalışmaları devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Alp, "Bu tür projelerin ilimizde çoğalmasının ülke ekonomisine de katkı sağlaması açısından faydalı olacağına inanıyoruz. Bu sebeple Büyükşehir Belediyesi olarak yenilenebilir enerji santrallerinin artmasına öncülük ediyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda Akkuş Taz Yaylası'nda rüzgar enerji sistemi kurulumunu gerçekleştirerek enerji üreteceğiz. Belediyelerin elektrik ihtiyacını buradan karşılayacağız. Bu proje sayesinde hem belediyelerimize hem de Türkiye ekonomisine katkı sunacağız” dedi. (AA)