Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi için çatı üzeri güneş enerji santrali projesi kuran Akdemir Solar Enerji, projenin anahtar teslimini 25 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirdi ve ön kabulünü 7 Ekim 2020 tarihinde tamamladı. Akdemir Solar Enerji proje kapsamında panel, yüklenici firma, mühendislik, EPC (Uygulama) görevlerini üstlendi. Konuyla ilgili açıklama yapan Akdemir Solar Enerji Genel Müdürü Ahmet Akdemir, “Gaziantep ili Şehitkamil ilçesinde 1.132,56 kWp gücünde çatı tipi güneş enerjisi santralinin kurulumu ve ön kabulü tamamlandu. Üretimi Akdemir Solar Enerji tarafından gerçekleştirilen 3 bin 855 adet Akdemir Solar Enerji/ GSE - 320-60P gücünde panel ve 11 adet Huawei SUN2000-100KTL-H1, marka modelli invertör kullanıldı” dedi.  

Akdemir Solar firmasının yapılanmasından ve sunduğunuz hizmetlerden bahsedebilir misiniz? 

Alternatif enerji çözümlerinin değerlendiği günümüz yaşam koşullarında firmalara en iyi ve en güvenilir olanı sunmayı şirket ilkesi olarak benimseyen Akdemir Solar Elektrik Otomasyon San. Tic. Ltd. Şti., güneş enerjisi çözümleri sunuyor. Sürdürülebilir enerji kaynaklarından en temiz olanı güneştir. Ülkemizin jeopolitik konumu göz önüne alındığında sürdürülebilir enerji kaynakları ve bu kaynakların kullanımı çok daha fazla önem arz etmektedir. Güneş ve rüzgâr gibi temiz ve sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanımında dünya da hatırı sayılır ülkeler arasında yer alıyoruz. Bu faydayı kendi adımıza kullanabilmek için sizlere güneş enerjisinden yararlanmanın imkanlarını sağlayan çözümler sunuyoruz.

Güneş enerjisi çözümlerine ek olarak yararlanmanız gerekecek olan teknolojik endüstriyel otomasyon çözümleri ve yazılım donanım çözümleri konusunda da yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda anahtar teslim GES projeleri, güneş enerjili tarımsal sulama uygulamaları, enerji sistemleri uzmanlığı konularında destek sağlıyoruz. Ayrıca enerji sistemlerinin TEDAŞ’a dahil edilmesi, endüstriyel üretim otomasyonları, Siemens- Delta- Schneider PLC programlama ve danışmanlığı, uzaktan izleme ve kontrol (SCADA) sistemleri, Ar-Ge ve danışmanlık hizmetleri veriyoruz. 

Son dönemde Türkiye’de çatı pazarının açılmasıyla birlikte önemli projelere imza atıldı. Gaziantep OSB için gerçekleştirdiğiniz projeden bahsedebilir misiniz? Toplam kurulu gücü, kullanılan panel sayısı ve mühendislik açısından öne çıkan özellikleri nelerdir? 

Gaziantep ili Şehitkamil ilçesinde 1.132,56 kWp gücünde çatı tipi güneş enerjisi santralinin kurulumu ve ön kabulü tamamlanmıştır. Üretimi Akdemir Solar Enerji tarafından gerçekleştirilen 3 bin 855 adet Akdemir Solar Enerji/ GSE - 320-60P gücünde panel ve 11 adet Huawei SUN2000-100KTL-H1, marka modelli invertör kullanılan çatı GES projesinin kurulumu tamamlanmış, anahtar teslimi 25 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilmiştir. 7 Ekim 2020 tarihinde ön kabulü yapılan çatı üzeri GES projesinde Akdemir Solar Enerji, yüklenici firma olarak hem mühendislik hem de EPC (uygulama) gerçekleştirerek 41 günde çatı üzeri GES projesini tamamlamıştır. Panel, yüklenici firma, mühendislik, EPC (Uygulama), Akdemir Solar Enerji tarafından yapılmıştır.

Şu anda üzerinde çalıştığınız yeni proje hakkında bilgi verebilir misiniz? Projeyle ilgili gerçekleştirdiğiniz fizibilite çalışmaları nelerdir? 

Şu anda 17.000 kWp kurulu güce sahip çatı üzeri GES projesi üzerinde çalışıyoruz. Proje kapsamında enerji planlama uzmanlığı, proje yönetimi ve mühendislik uygulamaları ve proje sonrası hizmetleri konusunda hizmet sağlayacağız.