Çin’li TICA Grup’unun bir parçası olan Exergy International, Ekim ayı içerisinde üç yeni JES projesini devreye aldı. Santrallerin kurulu gücü Greeneco Enerji için 26 MWe, RSC Enerji için 12 MWe ve Kiper Enerji için 10 MWe değerinde oldu. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Exergy International CEO'su Albert Yam, “Hayata geçirdiğimiz üç jeotermal enerji santrali projesi müşterilerimizin ve Exergy ekibinin sayesinde oldu. Özellikle tüm dünyanın etkilendiği salgının büyümesi sırasında şartlar hızla değişti. Hükümetler faaliyetlere ciddi oranda kısıtlama getirdi. Buna rağmen projeleri zamanında yerine getirebildik. Müşterilerimize Exergy'ye duydukları güven ve tüm süreç boyunca destek ve anlayışları için teşekkür ederiz.” dedi. 

GREENECO ENERJİ KURULU GÜCÜNÜ ARTIRIYOR 

Greeneco Enerji’nin yeni santral projesinin toplam kurulu gücü 26 MWe değerinde oldu. Portföyünde bulunan diğer beş santralinde olduğu gibi bu projede Denizli’nin Sarayköy ilçesinde hayata geçti. Projenin en önemli özelliği hava soğutmalı ve iki Radyal Çıkışlı türbin ile donatılmış tek bir basınç çevrimli santrali olmasıdır. Gerçekleştirilen anlaşma kapsamında santralim tüm mühendislik, tedarik ve saha desteğini Exergy üstlendi. Exergy bu tesisle birlikte tek müşteriye 100 MWe kapasiteden fazla santral teslim etmiş oldu.

RSC ENERJİ’NİN JES PROJESİ SEFERİHİSAR’DA 

RSC Enerji’ye ait 12 MWe jeotermal enerji santrali, İzmir yakınlarındaki Seferihisar ilçesinde yer almaktadır ve tek türbin üzerinde iki basınç seviyeli döngü olan Exergy'nin temel çözümlerinden birini içermektedir. Bu verimli ve performanslı tasarım, dünyada bir ilk olarak 2014 yılında AKCA Enerji’ye ait Tosunlar-1 Santrali için uygulandı. Exergy'nin sözleşmesi; santralin mühendislik, imalat ve saha danışmanlığı hizmetlerini içeriyordu.

KİPAŞ HOLDİNG’E 60 MWe KAPASİTE TESLİM EDİLDİ 

Ekim ayı sonunda devreye alınan üçüncü santral, Kipaş Holding Grubu'nun bir iştiraki olan ve halihazırda faaliyette olan iki EXERGY tesisiyle birlikte bir başka müşteri olan Kiper Enerji için 10 MWe'lik bir santraldir. Bu ünite ile şimdiye kadar Kipaş'a teslim edilen toplam kapasite yaklaşık 60 MWe olmuştur. Aydın bölgesinde bulunan bu 10 MWe ORC ünitesi, bir Radyal Çıkış Türbini ile donatılmış iki basınçlı bir çevrimdir ve su soğutmalı bir yoğuşma sistemi kullanılmıştır.