Mercedes, “Yeşil Hedefler” programı kapsamında 2039 yılına kadar üretim sırasında sıfır CO2 salımı gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bu hedefi kapsamında yatırımlarına devam eden Mercedes-Benz Türk, otomotiv sektörü içinde örnek uygulamalar yapıyor. 

•    Mercedes-Benz Türk, 2018 yılında ISO 14001:2015’e geçiş denetimini başarıyla tamamladı ve Çevre Yönetimi Sistemi Sertifikası aldı. 
•    İlgili sertifikalara sahip uzmanlardan oluşan Enerji Yönetim Takımı hazırlayarak sahip olabileceği verimlilik potansiyelini oluşturdu. 
•    2021 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Sıfır Atık belgesini de almaya hak kazandı.
•    Güneş enerji santrali projesi ile 2021 yılında 82 ton daha az karbon salımı gerçekleştirdi. 
•    Otomasyon sistemiyle yüzde 25 değerine enerji tasarrufu elde etti. 
•    Üretim sırasında ortaya çıkan 7 bin 300 ton atığın yüzde 96’sını geri dönüştürdü. 
•    Su tüketimini ise yüzde 50 değerinde düşürdü. 

AKSARAY KAMYON FABRİKASI, BÖLGESİNİN EN BÜYÜK YEŞİL ALANA SAHİP ÜRETİM TESİSİ

Aksaray Kamyon Fabrikası, 700 bin m2’lik kurulu alanda sahip olduğu 214 bin m2’lik çim alanı, 4.250 adet ağaç ve dikme bitkisi ile bölgesinin en büyük yeşil alana sahip üretim tesisi konumunda. 2021 yılında fabrikada elektrik enerjisinde 601 MWh, doğalgaz kullanımında 2.335 MWh tasarruf sağlandı ve doğaya da 693 ton daha az CO2 salımı gerçekleşti. Üretim sırasında ortaya çıkan 5 bin 323 ton atığın yüzde 98’inin geri dönüştürüldüğü fabrikada, su tüketimini düşürmek ve sürdürülebilirliği sağlamak adına gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda da 200 bin m3 daha az su harcandı. Ayrıca, Aksaray Mercedes-Benz Türk lojmanlarında atık toplama ünitesinin devreye alınması ile plastik, kâğıt, cam, metal, atık pil ve atık elektronik eşya olacak şekilde atıklar 6 kategoride ayrıştırılıyor. Kategorilerine göre toplanan atıklar, belediyenin geri kazanım tesislerine gönderiliyor.

JEOTERMAL ENERJİDE H2S VE SERA GAZLARININ SÜREKLİ İZLENMESİ JEOTERMAL ENERJİDE H2S VE SERA GAZLARININ SÜREKLİ İZLENMESİ