Ağ teknolojileri ve network alanlarında öncü olan Zyxel, yeni nesil güvenlik duvarı ATP ürün ailesini KOBİ’lerin veri ağlarının güvenliği için geliştirdi. ATP serisinin yeni katılımcısı ATP800, KOBİ’lerin şirketlerindeki verilerine birinci sınıf korumayı ‘akıllı bulut’ özelliği ile sağlıyor.

Kötü amaçlı yazımlar yalnızca 2018 yılı itibariyle Pazar araştırmaları tarafından 838 milyon olarak tespit edildi. Her geçen gün artan bu kötü amaçlı yazılımların sayısına karşı özellikle küçük ve orta ölçekli şirketler verilerini koruma konusunda büyük sıkıntı yaşıyor. Sektörün ihtiyaçlarından yola çıkan Zyxel de ATP güvenlik duvarı serisini geliştirdi. Seri ‘Bulut Sorgu ve Bulut Zekası’ özelliği taşıyor. Oldukça düşük sayıda Bilişim Teknolojisi Elemanı ile çalışan KOBİ’leri adresleyen ATP800, şirketlerin verilerini tüm kötü amaçlı yazılım ve sıfır gün ataklarına karşı koruyor. Standartların üzerinde güvenlik imkanı sunan ATP800, bulut tabanlı tehdit zekası tespit yaklaşımı ile kullanıcılarına büyük kolaylık sağlıyor.

Günümüzün siber saldırıları; gizli kripto para madenciliği, kötü amaçlı yazılım ve fidye yazılımı gibi türleri ile oldukça farklı tehditlerle birlikte her geçen gün çeşitleniyor. ZyWALL ATP800 Firewall, geleceğin bilinmeyen ataklarına karşı derinlemesine savunma sağlamayı hedefleyerek, tüm gelişmiş tehditlere karşı kusursuz koruma sunan “akıllı bulut” sistemini kullanıyor ve KOBİ’lerin yükünü de hafifletiyor. 

UÇTAN UCA EN EFEKTİF ÖNLEMLER

Geliştirilen ATP800 ailesi hakkında açıklama yapan Zyxel Satış Mühendisi Kerem Kırkıç, kötü amaçlı yazılımların donanım kapasiteleriyle sınırlı olduğunun altını çizdi. Konuya ilişkin güvenlik duvarlarının veri tabanlarında depolanabilecek tehdit sayısının belirli bir limiti olduğunu belirten Kırkıç, bulut tabanlı veri tabanı kullanıldığı takdirde işletmelerin yüksek kapasitelere erişim ve iş yapış modellerinde esneklik kazanacağını sözlerine ekledi.

Bulut tabanlı veri tabanı kullanıldığı takdirde saldırıları daha geniş ve derinlemesine değerlendirmenin mümkün olduğunu vurgulayan Kırkıç,  bu sayede güvenlik duvarından ödün vermeden saniyeler içerisinde yanıt verilebileceğini anlattı. Kırkıç son olarak “ATP800, bulut tabanlı sandboxing özelliği sayesinde dışarıdan ağa saldırı veya tanımlanamayan bir program olduğunda zararlı virüslere karşı uçtan uca en efektif önlemleri alır” dedi.