Melsa Ararat, konuyla ilgili olarak  "Küresel çapta yatırım ortamını etkileyen çalışmalar gerçekleştiren CGN’in Yönetim Kuruluna üyelerin %99’unun oyunu alarak yenide  seçilmiş olmaktan dolayı onur duyuyorum. Bugüne kadar Türkiye’den ICGN’in tek kurumsal üyesi Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği idi.2020 yılında iki önemli yatırım kurumu ICGN’in kurumsal üyesi oldu: Sabancı Holding ve Türkiye Varlık Fonu. ICGN’in Küresel Sorumlu Yatırımcı İlkelerinin bu iki önemli kurumumuza yararlı olacağına ve onların uygulamalarının da ICGN’in bilgi dağarcığını genişleteceğine inanıyorum,’ şeklinde konuştu.

Ararat, ICGN 2020 Yıllığı için yazdığı makalede kapitalizmin siyasileşmesi, ortaklık yapılarının yoğunlaşması ve devletin ekonomideki rolünün artmasıyla genel olarak gelişmekte olan piyasalara özgü yönetişim sorunlarının artık küresel sorunlar olduğuna ve gelişmiş piyasalar ile gelişmekte olan piyasalar arasında kurumsal yönetim ile ilgili bilgi transferinin yoğunlaşması gerektiğine dikkat çekiyor.

İlk defa 2015 senesinde Londra’da yapılan genel kurulda ICGN guvernörü olarak seçilen Ararat, ICGN’in yönetim kuruluna yükselen piyasalardan atanan ilk üye ve ilk akademisyen olmuştu. Ararat, ICGN’in Küresel Ödüller Komitesinde de görev alıyor.