Endüstriyel ve mekatronik alanda küresel bir lider olan Stäubli Robotik, yeni yıla yeni bir Grup Bölüm Yöneticisi ile başlıyor. Christophe Coulongeat, 1 Ocak 2021 itibarıyla Stäubli Grubu'nun yeni CEO’su olan Gerald Vogt’un yerine Bölüm yönetimini üstleniyor. 

2018'DE GÖREVE BAŞLADI

Christophe Coulongeat bu yeni görevinde, Stäubli Grup Yönetim Kurulunun da bir üyesi. Fransız yönetici, Stäubli’ye 2018’de Robotik Bölümü Yöneticisi Yardımcısı olarak katılmıştı.

Stäubli’ye katılmadan önce Fransa, Avusturya, Birleşik Arap Emirlikleri ve İsviçre’de paketleme ve otomasyon endüstrisinde küresel ticari faaliyet deneyimi kazandı.

Söz konusu görev değişimi ile Stäubli Robotik, küresel büyüme stratejisini sürdürüyor.

"KÜRESEL ROBOTİK BÖLÜMÜNÜ DAHA DA GELİŞTİRECEK"

Stäubli Grubu'nun yeni CEO’su ve eski Grup Robotik Bölüm Müdürü olan Gerald Vogt, söz konusu atama ile ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi: 

“Christophe Coulongeat dinamik, ileri görüşlü bir yönetici. Sahip olduğu uluslararası endüstri deneyimi, müşterilerimize büyük fayda sağlayacaktır. Stäubli Grubu'nun küresel robotik bölümünü daha da geliştireceğinden, ileriye taşıyarak bir üst seviyeye çıkaracağından hiç şüphem yok.”

Christophe Coulongeat, Poitiers Üniversitesi’ni çok iyi bir mühendislik derecesi ile tamamladıktan sonra ESVII’den Uluslararası İşletme Yönetimi alanında lisans derecesi ve bunlara ek olarak IMD, MIT Sloan School of Management ve Columbia Business School’da yöneticilik eğitimi aldı.