Sürdürülebilir bir kalkınma için tüm sürdürülebilirlik platformunu bir araya getiren ve ortak çalışmalara teşvik eden UN Global Compact’in Türkiye Ağı Başkanlığı görevine, düzenlenen 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı’ndaki seçimde Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Cemal Dördüncü seçildi. Dördüncü böylelikle Mustafa Seçkin’den 2022’ye kadar yeni görevini devralmış oldu.

“ELİMİZİN TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ”

Global Compact Türkiye’nin 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda gerçekleşen seçim ile Global Compact Türkiye Ağı’nın yeni Başkanı olarak seçilen Ahmet Cemal Dördüncü, günümüz zamanının herkesin elini taşın altına koyma zamanı olduğunu söyledi. İş dünyasının doğru iş birlikleriyle bütün bilgi birikimini, kıvraklığını ve kaynaklarını hedeflere çözüm üretmek için odakladığında ve en iyi bildiğni yani ‘iş yapmayı’ sorumlu hale getirdiklerinde dönüşümün dinamosu olmamaları için hiçbir sebep olmayacağını söyleyen Dördüncü, “Gidilecek daha çok yol var ancak etki oluşturmak isteyen paydaşlarımız için Global Compact Türkiye’nin doğru bir adres olduğuna inanmaktayız.”

“SESİMİZİ DAHA YÜKSEK ÇIKARMALIYIZ”

Gerçekleşen toplantıya konuşmacı olarak katılan BM Global Compact Başkan Yardımcısı Paul Polman, insanlığın çelişkiler içerisinde yaşadığına dikkat çekti. Yaşanılan bugünde insanlığın şimdiye dek görülmemiş ölçüde yükselmiş eğitim düzeyi ve artan yaşam standartları ile sürelerini anlatan Polman yaptığı konuşmada bir yandan da iklim değişikliğine ve tüm bu olumlu koşulların karşısındaki zıtlıklara da değindi. “Acil eylem ihtiyacı için sesimizi çok daha yüksek çıkartmalıyız.” diyen Polman, dünya üzerindeki olası olumsuz koşullara karşı alınması gereken önlemlere de vurgu yaptı.