Özellikle çamaşır makinası fabrikamızda  süreklilik arz eden işler, kritik kalite kontrol noktaları ve yapılması ergonomik olarak sorun teşkil eden işlerde robotlar ve otomatik kontrol sistemleri kullanılıyor.  Yatırım kararları verilirken Endüstri 4.0 vizyonunu da göz önünde bulundurmak şirketimizin yatırım karar süreçlerinin önemli bir adımıdır.”

100 binden fazla çalışanı, 70 üretim ve teknolojik araştırma merkeziyle dünyanın bir numaralı beyaz eşya üreticisi Whirlpool, Indesit’i satın alarak artık Avrupa’nın en büyük beyaz eşya ve küçük ev aletleri üreticisi ve aynı zamanda pazarlayıcısı konumuna geldi. Özellikle Manisa Whirlpool'un gündeminde Whilpool'un yalın üretim sistemi olan WPS (Whirlpool Production System) çalışmaları var. 


Konu hakkında Whilpool Endüstriyel Site Direktörü Görkem Suner şu yorumlarda bulundu;
İş hayatının pek çok alanında ve çoğu zaman olduğu gibi, sektörümüzde hem fırsatların olduğu hem de zorluklarla mücadele edilen bir dönemden daha geçiyoruz. Son dönemde özellikle toplu iş sözleşmesi süreci en önemli gündem maddelerimizden birisi oldu ancak, sonuçta tarafları memnun edecek şekilde bir uzlaşma sağlandı. 2017'de ÖTV teşviki ile sektör yüzde 7.3 büyüme sağladı, tabi bu ekstra büyüme 2018 için bir takım riskler oluşturuyor. Bu riskleri yönetmek için gerekli çalışmaları planlıyoruz. Bunun dışında sektörde yeni fırsatlar olduğunu da görüyoruz. Son dönemde yalın üretim çalışmaları ve Endüstri 4.0 uygulamaları fabrikalarımızda da, sektörümüzde de oldukça ciddi şekilde takip ediliyor. 


Manisa Whirlpool'un gündeminde Whilpool'un yalın üretim sistemi olan WPS (Whirlpool Production System) çalışmaları var. WPS, bizler için geçici bir proje değil, iş yapma şeklimizi değiştiren bir kavram ve bu yolculuğa başladıktan sonra artık iş hayatımızın merkezinde WPS var. Bu sene ilk resmi auditimizi alacağız, o nedenle WPS gündemimizdeki önemini korumaya devam ediyor. Şu anda yatırım çalışmalarımız birkaç farklı konuda devam ediyor. Çok detaylı bilgi veremesem de kapasite artışı, yeni ürün platformları ve yalın üretim sistemi (WPS) konularında planlanan ve ilerleyen yatırımlarımız mevcut. Bu özel konuların dışında her yıl olduğu gibi iş güvenliği iyileştirmeleri, kalite iyileştirmeleri ve bazı sistemlerin yenilenmesi konularında da yatırımlar planlanıyor.
 Şu anda özellikle çamaşır makinası fabrikamızda  süreklilik arz eden işler, kritik kalite kontrol noktaları ve yapılması ergonomik olarak sorun teşkil eden işlerde robotlar ve otomatik kontrol sistemleri kullanılıyor.  Yatırım kararları verilirken Endüstri 4.0 vizyonunu da göz önünde bulundurmak şirketimizin yatırım karar süreçlerinin önemli bir adımı, o nedenle bundan sonra gerçekleşecek yatırımlarımızda da bu robotlarla ilgili tecrübelerimizi genişleteceğimizi düşünüyorum.