UPS, Doğu Avrupa Başkanlığına Kim Ruymbeke’nin atandığını bildirdi. Ruymbeke, firmada bu göreve getirilen ilk kadın olarak da tarihe geçmiş oldu.

PAYCORE’A YENİ GENEL MÜDÜR  PAYCORE’A YENİ GENEL MÜDÜR 

"ADANMIŞ EKİBE LİDERLİK ETMEK GURUR VERİCİ"

Ruymbeke yeni görevinde, Avrupa’nın en hızlı büyüyen pazarlarından bazılarında paket operasyonlarından sorumlu olacak ve e-ticaret’in artan taleplerini karşılamak, bölgeyi hem Avrupa hem de dünya genelindeki kilit ihracat pazarlarına daha iyi bağlamaya yardımcı olmak üzere çalışacak. 

UPS'teki kariyerine 2003'te Belçika’daki finansal sorumlusu olarak başlayan Kim Ruymbeke, ardından Brüksel’de Avrupa Bölgesi Genel Merkezleri ile Atlanta’daki UPS Küresel Genel Merkezi dahil olmak üzere birtakım liderlik görevlerinde bulundu. 

Bir önceki görevinde Avrupa Bölgesi finans ve muhasebe başkan yardımcılığı pozisyonunda, Avrupa Finansal Planlama ve Analiz stratejisini yürüten Ruymbeke, Doğu Avrupa Başkanlığına atanmasına ilişkin olarak "Daha kapsayıcı, sürdürülebilir ve başarılı bir ekonomi yaratmak istiyorsak küresel ticareti geliştirmek büyük önem arz ediyor. Doğu Avrupa, yüksek iş gücü ve birçok büyüyen endüstriyi bünyesinde barındırıyor. Bu pozisyonun sorumluluğunu alan ilk kadın olarak bu bölgede işletmeler için ihracat büyümesi sağlamaya adanmış bir ekibe liderlik etmek gurur verici." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN POTANSİYELİNİ GÜVENİYOR, YATIRIMLAR YAPIYORUZ"

Ruymbeke, Türkiye’nin potansiyeli ve buradaki faaliyetleri hakkında ise, uzun yıllardır Türkiye’de bulunduklarını ve Avrupa’da faaliyet gösterdikleri bölgeler arasında Türkiye'nin kendileri açısından en büyük pazarlardan biri konumunda olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin potansiyeline güvendiklerini ve bu doğrultuda yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Ruymbeke, "Türkiye’deki müşterilerimizin dünyaya açılmasını desteklemek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." dedi.

KADINLARA İŞ HAYATINDA VE EKONOMİDE DESTEK VERİYOR

UPS, kadınların sınırları aşmasına, zorlukların üstesinden gelmesine ve işletmelerini küresel pazarlara genişleterek yeni gelecekler oluşturmalarına destek olmak amacıyla Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ile birlikte UPS Kadın İhracatçı Programı’nı uyguluyor.

Yönetim Kurulunun yüzde 46’sı kadınlardan oluşan firma, 2022'nin sonuna kadar küresel olarak tüm yönetim pozisyonlarının yüzde 28’inin kadınlardan oluşmasını hedefliyor.