Üst düzey bir atamanın gerçekleştiği Universal Robots'ta başkanlık koltuğuna Kim Povlsen'in oturduğu bildirildi.

1 MART'TA BAŞLAYACAK

Teradyne, Danimarkalı cobot üreticisi firmanın başkanlık koltuğuna Kim Povlsen’in atandığını duyurdu.

Povlsen'in Teradyne'deki yeni görevi, Univesal Robots'un Danimarkalı kökenine ve yerel robotik topluluğunu geliştirme alanındaki rolüne gönderme niteliği taşıyor. 

Yeni görevine 1 Mart 2021'de başlayacak Povlsen, bir yandan ileri teknoloji ve ticaret alanlarında küresel anlamda idari liderlik yaparken diğer yandan da markanın önümüzdeki dönemde yaşayacağı büyüme ve yeniliklere önderlik edecek.

"BAŞARILARIMIZI GELİŞTİRECEK BİR YÖNETİCİ"

Yeni atamaya ilişkin konuşan Teradyne Endüstriyel Otomasyon Grubu Başkanı ve Universal Robots Başkan Vekili Greg Smith, "Kim Povlsen, robot teknolojileri alanındaki geçmişi ve engin tutkusu ile dinamik bir idareci olarak şirketin başına geçiyor. Kim'in aramıza katılmasıyla birlikte, UR global cobot pazarındaki lider konumunu güçlendirecek. Onun liderliğinde, pazardaki yeni uygulamaları ve büyümemizi hızlandıracağız. UR, robotik alanındaki Odense inovasyon merkezinin kalbinde yer alan ana şirketlerden biri ve küresel müşterilerimiz bu Danimarka mirasının sunduğu inovasyonu ve kaliteyi tanıyor. Başarılarımızı geliştirebilecek, robotik merkezimizin ve Odense'deki genel merkezimizin daha da iyileştirilmesini destekleyebilecek Danimarkalı bir yöneticiyle çalışacağım için çok heyecanlıyım.” ifadelerini kullandı.   

"YAPININ PARÇASI OLMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM"

Povlsen ise konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, teknolojilerini yakından ve ilgiyle takip ettiği, inovasyon ve potansiyelinin zirvesinde bulunan firmaya başkanlık edecek olmaktan ötürü mutluluk duyduğunu ifade etti.

Povlsen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Böylesine önemli ve kritik bir liderlik teklifi geldiği için çok heyecan duydum. Kolaboratif robot kategorisine öncülük eden ve müşterilerine çeşitli endüstriyel otomasyon ihtiyaçlarında hizmet vermek için bir ortak teknoloji çözümleri ekosistemi ve geniş bir küresel dağıtım ağı oluşturan şirket, küresel ekonomide otomasyonu yeniden şekillendirme potansiyeline de sahip. UR bünyesinde çalışmayı ve çalışma arkadaşlarımdan öğrenerek bu yapının bir parçası olmayı sabırsızlıkla bekliyorum." 

KİMDİR?

Schneider Electric'te birçok idari ve teknolojik liderlik pozisyonunda görev alan Povlsen, son olarak, küresel bir organizasyonda Teknoloji Stratejisi ve Uygulamadan Sorumlu Başkan Yardımcılığını üstlendi.

University of Southern Denmark’ta Bilgisayar Bilimleri ve Gömülü Sistemler Mühendisliği’nden yüksek lisans derecesi bulunuyor.