Satış, lojistik ve servis teknolojileri konusunda 28 senrdir hizmet sunan yerli teknoloji şirketi Univera ile 2014 senesinden beri BT Çözümleri sunan kardeş şirketi Univis, kurumsallaşma yolunda büyük bir aşama kaydetti. Bugüne dek kurucu ortakları Cüneyt Ersin ve Selahattin Tosuner tarafından yönetilen yapıda, 1 Aralık itibarıyla Cüneyt Ersin’in Univera Genel Müdürlük koltuğuna Merthan Kaleli getirildi. Cüneyt Ersin ve Selahattin Tosuner, yeni dönemde görevlerine Yönetim Kurulu’nda sürdürecek.

Univera ve Univis’in hedeflerine ulaşması için stratejik planlamalar yapılacağını söyleyen Merthan Kaleli “Uzun yıllar boyunca Univera’da oluşan bilgi birikim ve operasyonel yetkinliği, doğru adımlar atarak daha verimli hale getirmeyi hedefliyoruz. Büyük bir potansiyeli olan şirketlerimizin kapasite tavanlarını aşarak hedeflerimizi sürekli ileriye taşımak istiyoruz. Yerli bir teknoloji üreticisi olarak gerek Türkiye’de gerekse globalde atacağımız stratejik adımlarla rekabeti artıracağız. Kurumsallaşma yolunda atılan bu adımın, tüm Univera ve Univis ailesi için motive edici olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

METEHAN KALELİ HAKKINDA

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde aldığı İktisat eğitiminden sonra uzun seneler satış ve pazarlama alanındaki uzmanlığıyla yöneticilik görevleri yerine getiren Merthan Kaleli, son olarak Yönetim Danışmanı olarak çalışmalarını grçekleştirdi. Kaleli, geçmişte Xerox, Ericsson ve Cominic çatıları altında yöneticilik ve müdürlük görevlerini üstlendi. 2005-2012 seneleri arasında Microsoft’un Birleşik Arap Emirlikleri Perakende Satış ve Pazarlama Lideri olarak görev yaptı. 2013-2019 seneleri arasında ise Souqpal Fzco şirketinin Genel Müdür olarak çalışan Kaleli, Univera ve Univis’in kurumsallaşma stratejisine uygun olarak şirket içindeki süreçlere öncülük edecek.