İSTANBUL (AA) - Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin (YASED) yeni genel sekreteri Serkan Valandova oldu.

Konuyla ilgili olarak YASED tarafından yapılan açıklamaya göre, Serkan Valandova, 2018 senesinden beri McKinsey&Company’de Kamu ve Sosyal Sektör Danışmanı olarak çalışmaktaydı.

Valandova, bu görevinde Türkiye, Orta Asya ve Körfez ülkelerinde sanayi kalkınma, inovasyon, yatırım destek ve devlet teşvikleri gibi konularda çok sayıda başarılı proje gerçekleştirdi.

Serkan Valandova, profesyonel iş yaşamına adım attığı Devlet Planlama Teşkilatında 1998’senesinden 2009 yılına kadar “Endüstriyel Kalkınma ve KOBİ” ve daha sonra “Şehir Planlama ve Afet Yönetimi” alanlarında Planlama Uzmanı olarak çalıştı.

2009- 2018 seneleri arasında Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Kalkınma Genel Müdürlüğü’nde Bölgesel Rekabet Daire Başkanlığı görevini icra eden Serkan Valandova, bu görevi sırasında, bölgesel ölçekte sanayileşme, girişimcilik, inovasyon, yatırım destek politikaları geliştirdi ve uygulamasında bulundu. Valandova, bu dönemde, girişim sermayesi, akıllı ihtisaslaşma, Ar-Ge destek programları ve sanayi altyapı geliştirme projeleri üzerine de görev aldı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü bitiren Valandova, sonrasında Chicago Üniversitesi’nde Kamu Politikası alanında yüksek lisansını tamamladı. Valandova, halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kentsel Politika Planlaması alanında doktorasını sürdürüyor.