Steven Wyatt, Yönetim Kurulu tarafından Uluslararası Robotik Federasyonu’nun (IFR) Başkanlığına atandı. 

Wyatt, Aralık 2017’den beri dönüşümlü olarak görev yapan Junji Tsuda’nın yerini aldı.

Schunk ABD Başkanlık görevini yürüten Milton Guerry ise, IFR’nin yeni Başkan Yardımcısı olarak atandı. Guerry, aynı zamanda Robotik Endüstriler Birliği’nde (RIA) Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. 

Esnek otomasyon sektöründe 10 yıllık uluslararası deneyime sahip olan Wyatt, halihazırda ABB’nin Robotics & Discrete Automation İş Kolu global Portföy ve Dijital Başkanlığını üstleniyor.

Edinburgh Üniversitesi Kimya Mühendisliği mezunu olan Wyatt, IFR Başkanı seçilmeden önce selefi Junji Tsuda’ya, iki yıl boyunca destek verdi.

“TSUDA'NIN MİSYONUNA DEVAM EDECEĞİM”

Wyatt, önceki IFR Başkanı Junji Tsuda'ya, saygın ve değerli endüstri uzmanlığını kilit uluslararası paydaşlarla ve dünya basını ile paylaştığı için teşekkür etti.

Robotik endüstrisinin sesi olarak Junji Tsuda’nın endüstriyi etkileyen kilit konularda üyelerin bakış açısını ortaya koymada örnek bir iş yaptığını dile getiren Wyatt, “IFR’nin Yeni Başkanı olarak Tsuda’nın başarılı çalışmalarını sürdürmek benim için büyük bir keyif. Yeni Başkan Yardımcısı Milton Guerry ile birlikte Junji Tsuda’nın hızla değişen esnek otomasyon dünyasının daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve farkındalık kazandırmak misyonuna devam edeceğim” dedi.