Özgencil, Boğaziçi Zirvesi’nde tahminen 6 ayrı grup tarafından 380 milyon dolarlık ön anlaşma yapıldığı kanaatinde olduklarını dile getirdi ve ekledi “Gelecek yıl çok daha büyük atılımlar yapmayı planlıyoruz.”

T.C Cumhurbaşkanlığı himayesinde UİP tarafından düzenlenen 9. Boğaziçi Zirvesi 81 ülkeden 2 binden fazla katılımcıya ev sahipliği yaptı. 26 – 28 Kasım tarihleri arasında düzenlenen zirveye siyaset ve ekonomiden önemli isimler katılırken dünya barışı ve sürdürülebilir kalkınma mesajları da verildi. Zirveyi değerlendiren UİP Kurucu Başkanı Cengiz Özgencil, en büyük gayelerinin tüm dünya ülkelerinde savaşsız kalkınma konusuna katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Zirveye katılan iki cumhurbaşkanı, 11 farklı ülkeden bakanlar gibi önemli isimler de Özgencil’in söylemlerini destekler nitelikte.

Aralıksız B2B Görüşmeler

Zirveye özel görüşmelerin yapılması adına beş ayrı salonun kiralandığı Boğaziçi Zirvesi’nde B2B görüşmeler aralıksız sürdü. Özgencil görüşmelere ilişkin aldıkları geribildirimlerin neticesinde altı farklı gruptan 380 milyon dolara yakın ön anlaşma imzalandığını belirtti. Anlaşmaların genellikle mega projeler olduğunu kaydeden Özgencil, henüz geribildirim bilgisi almadıkları birçok ön görüşme protokolü imzalanmış görüşme olduğunun da altını çizdi.