’GMO Free Turkish Cotton' projesiyle tekstil ürünlerinde Türk pamuğunun kullanılmasının amaçlandığını söyleyen Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Barış Kocagöz; "Umut ettiğimiz destekleme miktarı uygulanırsa Türkiye pamuk üretiminde 1 milyon tonla rekor kıracaktır" dedi.


Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Barış Karagöz, bir dönem 400 bin tona kadar düşen üretimin, 850 bin ton seviyelerine ulaşacağını vurgulayarak önümüzdeki sezon da umut ettikleri destekleme miktarları uygulanırsa Türkiye’nin pamuk üretiminde 1 milyon ton rekor kıracağından şüphelenmediklerini kaydetti.
Bir dönem 400 bin tona kadar düşen üretimin, 850 bin ton seviyelerine ulaşacağını vurgulayan Kocagöz, ‘’GMO Free Turkish Cotton' projesiyle tekstil ürünlerimizde Türk pamuğunun kullanılması amaçlanmaktadır. Bu proje, ihracatın geliştirilmesi ve Türk malı algısı ile ülke imajının dünya pazarlarında güçlendirilmesi amacıyla faaliyet göstermek üzere TİM nezdinde, Ekonomi Bakanlığımız himayesinde kurulan 'Türkiye Tanıtım Grubu' himayesinde dünyaya tanıtılacak. Böylece Türk tekstilcisi sadece kendisine ait olan bu marka avantajı ile dünya tekstil liginde rekabet üstünlüğü sağlama şansı elde edebilecek." dedi.