2009 senesinden beri ulusal ve global ileri gelen  çok sayıda şirkette proje ve saha yönetimi görevlerini yürüten Elif Cansu, yurt içi ve yurt dışındaki rüzgar enerjisi santrallerine servis hizmetleri sağlayan Ülke Enerji ailesine dahil oldu. Ülke Enerji’de Operasyon Müdürü görevini icra edecek olan Elif Cansu, konuya ilişkin açıklamasında “Özellikle rüzgar enerjisi servis hizmetleri pazarında tecrübeli ve uzman bir ekiple birlikte yeni bir başarı hikayesi için yola çıkmanın heyecanını yaşıyorum. Yıllardır hem ülkemizde hem de yurt dışında birçok sahada başarılı projelere imza atan, ulusal ve uluslararası birçok müşterinin beklentilerinin ötesinde hizmetler sunan Ülke Enerji’nin global vizyonuyla hareket edecek olmak beni cesaretlendirirken, yenilenebilir enerjide kadının rolüne ve başarısına inanan bir ekip ile yola çıkmak da daha fazla mutlu ediyor.” Şeklinde konuştu. Türkiye’nin rüzgar enerjisi bakım ve servis hizmetlerindeki en iddialı markalarından birisi olan Ülke Enerji ile el sıkışan Elif Cansu, özellikle yurt dışı proje tecrübelerinden hareket ile firma bünyesinde tüm rüzgar enerjisi hizmetlerinin stratejik yönetimi ve yürütülmesinden sorumlu olacak.

HEDEFTE YURTDIŞI SERVİSLERİ VAR

Elif Cansu’nun ekibe katılmasından ötürü büyük bir heyecan duyduğunu dile getiren Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, “Her yılı büyüyerek geçirdiğimiz 2013 yılından bu yana Ülke Enerji olarak her zaman daha büyük hedeflere ulaşacak şekilde hareket ediyoruz. Bugüne dek yurt içi ve yurt dışı yaklaşık 120 farklı santralde, 1.500’den fazla farklı türbinde operasyon gerçekleştiren Ülke Enerji’yi daha da ileriye taşımak, türbin üreticileri ve yatırımcıların servis ve proje beklentilerinin üzerinde bir hizmet vizyonuyla hareket etmek istiyoruz. Bu hedeflere ulaşmak için de güçlü bir operasyon ağına sahip ve başarılı süreçler gerçekleştirecek organizasyona gerek duyuyoruz. Bu zamana kadar yaptığı başarılı işlerle kendini gösteren ve ülkemizin yenilenebilir enerji sektöründe gerçekleşen büyük atılımlardaki kadınların eşsiz katkısını sembolize eden Elif Cansu, Operasyon Müdürü olarak 2021 Ağustos itibarıyla şirketimizde görevine başladı. Yenilenebilir enerjide yüz akımız Türk kadınının rolüne ve başarısına inanan, genç ve tecrübeli bir ekip olarak Ülke Enerji’nin yükselişini izlemeye devam edeceğiz.” dedi. Ülke Enerji, deneyimli ismin ekibe katılmasıyla beraber hizmetlerini yurt dışında yerleşik bir servis şirketi olarak yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

ELİF CANSU HAKKINDA

Son olarak GE Renewable Energy - ONW MENAT Bölgesi’nde Proje Müdürü görevini icra eden Elif Cansu öncesinde ise Vestas, Honeywell, EnerjiSA ve Koluman gibi önemli kuruluşlarda önemli pozisyonlarda yer aldı. Elif Cansu, özellikle rüzgar santralleri yatırımlarının üretici, alt yüklenici ve yatırımcı profillerinin tamamında karar süreçlerini yönetmiş ve deneyimlerini zenginleştirmiştir.