Güçlü mali yapısı ve deneyimli kadrosu ile sigorta brokerliği alanında emin adımlarla büyüyen UIB Türkiye, son aldığı karara göre sektörün deneyimli ismi İzer Akın Tangır’ı yeni Başkan Yardımcısı olarak atadı. Tangır, Nisan ayı itibariyle yeni görevine başlayacak. 

Gerçekleşen atamayla ilgili açıklama yapan IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği Genel Müdürü Murat Çiftçi, 2018 yılının verimli geçtiğini ve 2019 yılında da hız kesmeden çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, sektöre yaptıkları yatırımları şirket içindeki kadrolarını güçlendirmek adına da sürdürdüklerini ve en önemli değerlerinin insan sermayesi olduğunu söyledi. İzer Akın Tangır’ın şirket bünyelerine oldukça büyük katkı sağlayacağını düşündüklerini ifade eden Çiftçi, bu duruma inancının tam olduğunu da ifade etti.

İZER AKIN TANGIR KİMDİR?

Tangır, Marmara Üniversitesi’nin Ekonomi Bölümü’nden mezundur. Profesyonel çalışma hayatına Eureko Sigorta’da başlayan Tangır, daha sonra Aviva, AIG Sigorta ve Zurich şirketlerinde de birçok üst düzey pozisyonda yer aldı. Daha sonra Orient Sigorta’da Underwriting & Reasürans Başkanı olarak çalışmalarını yürüten Targın, son olarak IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği (UIB Türkiye) Reasürans Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır.