Çimento sektörünün çatı birliği olan TÜRKÇİMENTO’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine 26 Nisan 2021 tarihi itibariyle Fatih Yücelik seçildi. Fatih Yücelik; TÜRKÇİMENTO’nun Yönetim Kurulu görevinden ayrılan Dr. Tamer Saka’dan boşalan Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğuna oy birliği ile seçildi. Başkan Fatih Yücelik görevi devralırken Dr. Tamer Saka’ya sektöre hizmetleri için teşekkürlerini sundu.

Fatih Yücelik Hakkında


Fatih Yücelik; siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümünü bitirdikten sonra iş  hayatına İstanbul’da yönetici adayı olarak adım attı. Kariyerini inşaat sektöründe üst düzey yönetici olarak sürdüren Yücelik, bünyesinde yer alan Aşkale Çimento, Sançim ve Kavçim markaları ile Türk Çimento Sanayinin ileri gelen kuruluşlarından olan Erçimsan Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve İcra Kurulu Başkanlığı’nı icra etmektedir.
 
Profesyonel deneyimlerine ek olarak sivil toplum kuruluşlarında aktif görev yaapn Fatih Yücelik, Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Doğu Anadolu Fahri Konsolosluğu, Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürmekte olup evli ve 2 evlat sahibidir.