Yapı malzemeleri alanında sektörün öncü firmalarından olan Türk Ytong, gerek demiryolu gerekse karayolu trafiğinden kaynaklı olarak yaşanan gürültü kirliliğine yönelik çevreye uyumlu ve oldukça ekonomik olan Ytong Gürültü Bariyeri ürününü geliştirdi. Konuya ilişkin açıklama yapan Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, gürültü kirliliğinden korunmuş bir çevrenin oluşturulmasının, canlıların beden ve ruh sağlığı açısından önemine vurgu yaptı.

Avrupa Birliği mevzuatına uyumlaştırma çalışmalarına katkı sağlamak misyonuyla tasarlanan ürünün yüksek seslere karşı yalıtımı TS EN 1793 standardına göre TSE Laboratuvarlarında yapılan akustik testlerle de tescillendi. Ses perdesi / gürültü perdesi olarak kullanılacak olan Türk Ytong Gürültü Bariyeri, hızlı uygulama, dayanıklılık, ekonomik oluşu ve çevreye uyumlu olma özellikleriyle dikkat çekiyor. Ürün ayrıca hava şartlarına oldukça dirençli ve bakım da gerektirmiyor. 

“YERLİ HAM MADDE İLE TASARLANDI”

Türk Ytong Gürültü Bariyeri hakkında açıklama yapan Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, gürültü kirliliğinin canlılardaki fiziksel ve ruhsal açılardan olumsuz etkilerine dikkat çekti. Özellikle ulaşım alanlarına yakın yaşayanların çok daha yüksek ölçüde bu olumsuz durumdan etkilendiğinin altını çizen Erel, günümüzde yalnızca metropol kentlerde değil her bir yerleşim merkezinin ulaşım ağına yakın olduğunu ve sorunun gittikçe arttığını sözlerine ekledi. Ürünün dayanıklılığını da vurgulayan Erel, Türk Ytong Gürültü Bariyeri’nin tüm çevresel etkene karşı çürümeyen, kesit kaybına ve korozyona uğramayan ve paslanmayan yapısı olduğunu anlattı.

Konutlar, büyük konut siteleri, eğitim ve sağlık tesisleri, yaşlı bakım evleri, kültürel ve dini tesisler vb. birçok gürültüye hassas noktada ürünün kullanılabileceğini söyleyen Ereli Türk Ytong Gürültü Bariyeri’nin maliyet olarak oldukça uygun olduğunun da altını çizdi.