Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, "Mevcut ekonomi, rakamlara baktığımızda olumlu ve olumsuz yönleriyle, 'Artık yeni bir ekonomik öyküye ihtiyaç var' diyor. TÜSİAD olarak biz, Türkiye'nin yeni ekonomik kalkınma öyküsünün 'sanayide dijital dönüşümü' üzerinden yazılacağına inanıyoruz." dedi.

TÜSİAD'ın "Yeni Ekonominin Rekabet Dinamikleri" serisi kapsamında ilk seminer Rekabet Kurumu iş birliğiyle "Büyük Veri, Online Platformlar ve Rekabet Hukuku" temasıyla gerçekleştirildi.
Seminerin açılışında konuşan Bilecik, dünyanın çok önemli bir değişim süreci içerisinde bulunduğunu belirterek, ekonomiden siyasete, devlet yönetiminden bütün şirket yönetimlerine kadar her şeyin değiştiğini, bilim ve teknoloji alanında baş döndürücü gelişmeler yaşandığını ifade etti.

Bu hız çağında yapay zeka, sürücüsüz otomobiller, Sanayi 4.0, genetik, blockchain, büyük veri gibi alanlarda yaşanan gelişmelerin hayatı her geçen gün daha fazla etkilediğine işaret eden Bilecik, şunları kaydetti:
"Bir gün hala 24 saat ancak teknolojinin ve gelişmelerin ışığında sanki günlerin hızla geçtiği kesin. Bu çağda, geleceğin güçlü Türkiyesi'nin birinci şartı, ekonomik olarak çok daha hızlı ve makroekonomik istikrarı kullanmak ve verimli şekilde kullanmak kaydı ile çok daha yüksek oranda kalkınmayı hakediyoruz. Mevcut ekonomi, rakamlara baktığımızda olumlu ve olumsuz yönleriyle, 'Artık yeni bir ekonomik öyküye ihtiyaç var' diyor. TÜSİAD olarak biz, Türkiye'nin yeni ekonomik kalkınma öyküsünün 'sanayide dijital dönüşümü' üzerinden yazılacağına inanıyoruz. Gerek değişen bu teknoloji çağı gerek değişen hız kavramları böyle yeni bir ekonomik kalkınma öyküsüne de fazlasıyla ihtiyaç olduğunu söylüyor."