Türkiye’de 2018 yılının ekonomik olarak durağan bir dönem geçirmesi nedeniyle Prysmian Kablo, sahip olduğu tüm isim hakları sağlamış olduğu hizmetlere ilişkin alacaklarından vazgeçerek Türk Prysmian Kablo’yu finansal anlamda destekledi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Türk Prysmian Kablo CFO’su Ercan Gökdağ, alınan bu kararın şirketlerini 2018 yılı mali sonuçlarında olumlu yönde etkileyeceğini belirtti. Gökdağ ayrıca, 2018 yılı son çeyrek sonuçlarının henüz belirsiz olduğundan kaynaklı bahsi geçen olumlu etkinin rakamsal olarak ne kadar olduğunu kesin rakamlarla ifade edemeyeceğini belirti. Gökdağ, “Yine de 30 Eylül 2018 sonuçları dikkate alındığında, Prysmian Group’un aldığı bu kararın dokuz aylık vergi öncesi net kar üzerindeki olumlu etkisi 21 milyon 289 bin 335 TL olarak hesaplanmaktadır.” dedi.

Gökdağ, ‘Dünya lideri’ olarak betimlediği ana ortakları Prysmian Group’un şirketlerine verdiği bu finansal desteğin kendileri için büyük değer taşıdığını belirtti. Gökdağ son olarak “Prysmian Group’un oluşturduğu bu birliktelik ruhunun etkisini bir kez daha görmekten mutluluk duymaktayız.” dedi.