Bugüne kadar hiç kullanılmamış olan Vagon Onarım Fabrikası’na 20 milyon dolarlık yatırım yapılacağını açıklayan Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın; "Atıl durumdaki fabrikanın dönüştürülmesiyle afet barınma sistemlerine bağlı ihtiyaçları burada üreteceğiz" dedi.

Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın, bugüne kadar hiç kullanılmamış olan Vagon Onarım Fabrikası’na 20 milyon dolarlık yatırım yapılacağını böylece fabrikayı afet barınma sistemleri üretmek amacıyla kullanacaklarını belirtti.
Yalçın, dönüştürme faaliyetlerinin gerçekleştirileceğini ve fabrikada konteynır ile prefabrike yapıların üretileceğini, fabrikanın ayrıca sadece ülkemizin değil, Kızılhaç ve uluslararası Kızılay ile Birleşmiş Milletler gibi diğer kuruluşların da ihtiyaçlarına yönelik hizmet vereceğini söyledi. Gelişen dünyayla afetlerde artık çadır yerine konteynerlerin kullanılmaya başlandığına dikkat çeken Yalçın, "Çadırın yerine daha modern, güvenli ve kalıcı konteynerlerle afet barınma merkezleri planlıyoruz. İbadethane ve sınıf gibi farklı yapılarımız da olacak. İlerleyen dönemlerde özel sektörün ihtiyaçlarını da karşılayabilecek bir fabrika olacak. Türk Kızılayı'nın planladığı proje tek bir amaca hizmet etmeyecek, daha da büyüyecektir" diye konuştu.