“Dış Ticaretteki Tehditler Ve Fırsatlar” ana başlığında gerçekleşen toplantıda, Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan’ın açılış konuşmasının ardından Yıldırım sözü aldı ve Türk Eximbank olarak 2019 yılı gündemlerini anlattı.

Erdoğan, yeni yılda ihracatçılarına sağlayacakları toplam finansman değerini 2018 yılına oranla yüzde 10 arttırıp, 48,4 milyar dolara yükselteceklerini dile getirdi.

MİSYONUMUZ İHRACATI DESTEKLEMEK

Toplantıdaki katılımcılara seslenen Yıldırım, Türk Eximbank’ın Türkiye’deki ihracatçıların en büyük finansman kaynağı olduğunu vurguladı. Türk Eximbank olarak misyonlarının ihracatı desteklemek olduğunu belirten Yıldırım, “Türkiye’de ve dünyada yaşanacak gelişmeler, amacı ihracatı desteklemek ve geliştirmek olan Türk Eximbank’ı daha fazla önemli hale getiriyor.” dedi.

“HEDEFLERİMİZDEN TAVİZ VERMEDİK!”

Kurdaki dalgalanmaların bir getirisi olan ekonomik durağanlık sürecinde hedeflerine varmak için hız kesmeden çalışmalarına devam ettiklerini belirten Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, “Türkiye Ekonomisi’nin kısa vadedeki sorunlarını göz ardı etmemekle beraber, uzun vadede güzel işler yapabileceğimizi biliyoruz.” şeklinde konuştu. Kurdaki bu dalgalanmaları başından beri geçici olduğunu öngördüklerini, dolayısıyla 2018 yılı başında koydukları hedefleri için hız kesmeden çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Yıldırım, “44 milyar dolarlık hedefimize ulaşacağız.” dedi.