Turcas Petrol CEO’su Batu Aksoy, Türkiye için öncelikli hedefin kalıcı, uzun vadeli yatırımcıyı çekmek olması gerektiğini vurguladı.

Turcas Petrol CEO’su Batu Aksoy, 2017’de KGF’nin ekonomiyi destekleme noktasında çok önemli bir yerinin olduğunu belirtti. Türkiye için öncelikli hedefin kalıcı, uzun vadeli yatırımcıyı çekmek olması gerektiğini vurgulayan Aksoy, “Türkiye’nin başta enerji olmak üzere hem yerli hem yabancı yatırımcıyı harekete geçirecek uygun zemini yeniden oluşturması lazım. Yatırımcı ‘paramı yatırdım ama meyvesini alamıyorum’ diye düşünüyor. Özel sektörün yeni teknolojilere, Ar-Ge’ye yatırım yapması için kâr etmesi ve sermaye biriktirmesine imkân tanımak gerek. Yatırım önemli ve bizim bir sonraki büyüme hamlesini besleyecek yatırımcılara ihtiyacımız var.” dedi.

Şimdiden 2020 yılı için hazırlık yaptıklarını ve yatırımlarını yapmaya devam ettiklerini ifade eden Aksoy, son iki yılda benzin istasyonlarında perakende satışlarda liderliği ele geçirdiklerini, kârlı ve sağlıklı büyümeye odaklandıklarını söyledi. Endüstri Parkı işletmecisi Surbana Jurong ile ortaklık kurduklarını kaydeden Aksoy, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından çalışmaları yürütülen Endüstri Bölgelerinden Ceyhan’a yapılması planlanan projeye talibiz. Endüstri parkları işletmeciliğinde dünyanın bir numaralı ismiyle beraber yatırımcıları Türkiye’ye çekmek için harekete geçmeye hazırız” dedi.