Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nda (TSKB) yaşanan üst düzey atamaya göre bankaya yeni direktör atandı. Kurumsal Finansman Direktörü olarak atanan Poyraz Koğacıoğlu, 13 Mayıs 2019 itibariyle yeni görevine başladı.

POYRAZ KOĞACIOĞLU KİMDİR?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Uzay Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Poyraz Koğacıoğlu daha sonra Koç Üniversitesi’nde Finans alanında Yüksek Lisans eğitimi aldı. Koğacıoğlu, Koç Üniversitesi’ndeki eğitimi dahilinde Bocconi Üniversitesi’nin Finans Bölümü’nde değişim programına dahilen eğitimine devam etti. 

Profesyonel çalışma hayatına akademik kariyer dahilinde Koç Üniversitesi’nin Araştırma Görevlisi olarak başlayan Koğacıoğlu, daha sonra 2005 yılında Oyak Yatırım’da Hisse Senedi Araştırma Analisti oldu. 2006’da 3 Seas Capital Partners’da Kıdemli Analist olarak çalışmalarına devam eden Koğacıoğlu, 2007’de ise TAIB-PFD Kurumsal Finansman’da Uzman pozisyonunda çalışmaya başladı. Aynı yıl Ak Yatırım Kurumsal Finansman’a geçiş yapan Koğacıoğlu, burada Kıdemli Uzman pozisyonunda çalışma hayatını sürdürdü. Üç yıl sonra ise burada Müdür Yardımcısı oldu. 2012 yılında Garanti Yatırım’ın Kurumsal Finansman timine Yönetici olarak geçen Koğacıoğlu, burada 2019’a kadar üst düzey pozisyonlarda çalışmalarını sürdürdü. Son olarak 2019’da Şeker Gayrimenkul’e Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Koğacıoğlu, 13 Mayıs itibariyle TSKB’ye Kurumsal Finansman Direktörü olarak atandı.