Trio Mobil, yerli teknolojiler geliştirerek katma değer üretmek, teknoloji üreten beyinlere alt yapı sağlamak amacıyla üretim hattı yatırımı yaparak yıllık 2 milyon adet cihaz üretim kapasitesine ulaştı. Bu yatırım sayesinde, ileri teknoloji barındıran sistemler ile çok hassas elektronik cihazların yerli üretimine olanak sağlanıyor. Yaptıkları yeni yatırım sayesinde, üretim kapasitesini artırarak hedeflerini daha da büyüttüklerini dile getiren Trio Mobil CEO’su Nevzat Ataklı şöyle konuştu: “Doları, avroyu ve cari açığı yenmenin yolu katma değer üretmek, teknoloji geliştirmek, teknoloji üreten beyinlere alt yapıyı sağlayıp yollarını açmaktan geçiyor. Trio Mobil, Türkiye için ülkemizde yüksek teknoloji içeren ürünleri üretmeye var gücüyle devam edecektir. Trio Mobil olarak Türkiye’de Endüstri 4.0 için donanım ve yazılımlar geliştiriyoruz. IoT teknolojilerinde yapılacak yatırımlar ile yeni iş alanları ve istihdam sağlayarak ülke ekonomisine katkıda bulunacağız.” dedi.

YERLİ KAYNAKLAR İLE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI 

Nevzat Ataklı, IoT teknolojilerini yerli kaynaklar ile geliştirerek yerli teknolojileri tercih ederek, yatırım bedellerinin ülke ekonomisinde kalmasını ve ciddi boyutlarda kazanç sağlayacaklarını belirtti. 2021 yılına kadar 10 kat büyüme hedefleri olduğunu belirten Ataklı, yatırımların devam edeceğini vurguladı. Böylece dijital dönüşüm ile Türk KOBİ’lerinin dünya standartlarıyla yarışacak kalite ve maliyet avantajını yakalayacağını belirten Ataklı, geliştirdikleri yerli Ar-Ge, donanım ve yazılımlar ile tamamen yerli teknoloji kullanarak tüm sektöre örnek olmayı ve dijital dönüşümün öncüleri arasında yer almayı hedeflediklerini de belirtti.

Trio Mobil, araç takip sistemleri ve nesnelerin interneti (IoT) alanında teknoloji üretme amacı ile 2011 yılında kurulmuş; en yenilikçi ürünleri, en iyi müşteri deneyimi ile sunmayı hedefleyen bir teknoloji şirketidir. 2018 yılı itibariyle 100 kişilik profesyonel kadrosu, 15.000 kurumsal müşterisi ve yıllık 2 katın üzerindeki büyüme hızıyla sektörün en büyük oyuncularından biri olan Trio Mobil’de, AK Portföy’ün de %30 ortaklığı bulunmaktadır. Sürekli inovasyon ve yeni projeler üretme hedefiyle yapılan Ar-Ge çalışmaları TÜBİTAK tarafından desteklenmekte olup; kalite standartları ISO 9001, ISO 14001 ve ISO 27001 kalite sertifikasyonları ile belgelenmiştir.