CEM KARATAY -  Siber güvenlik çözümleri alanında hizmet sunan Trend Micro’da 2018 yılından beri bölgesel yönetimlerden sorumlu olan Yakup Börekcioğlu’nun sorumluluk bölgeleri arasına Temmuz ayı itibarıyla Rusya Federasyonu ve Türki Cumhuriyetlerin de eklendiği bildirildi.

Akdeniz Ülkeleri, İsrail ve Katar Bölge Başkanı olarak görevini yürüten Börekcioğlu, böylece yeni eklenen ülkelerle birlikte toplam 17 ülkede projeler yönetecek.

Sorumluluk alanındaki ülkelerde kadroları güçlendirmeyi ve bölge pazarında büyümeyi amaçlayan Börekcioğlu yeni göreviyle ilgili olarak yaptığı açıklamada 2012’den sorumlu olduğu bölgelerde çok başarılı projelere imza attıklarını, Katar, İsrail ve Türkiye ile her yıl yapılan rekor büyümelerin şimdi Rusya Federasyonu ve Türki Cumhuriyetleri de katarak devam edeceklerini söyledi.

Hacettepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Börekcioğlu’nun ODTÜ Elektrik-Elektronik Bölümü’nden Yapay Zeka üzerine yüksek lisans derecesi bulunuyor. 

İş hayatına 1993 yılında ASELSAN’da başlayan ve farklı projeleri yöneten Börekcioğlu sonrasında; Sun Microsystems ve VMware’de üst düzey pozisyonlarda çalıştı. 

Kasım 2012’de Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Genel Müdürü olarak atanan Börekcioğlu, 2020 Temmuz itibarıyla Trend Micro Akdeniz Ülkeleri, İsrail, Rusya Federasyonu ve Türki Cumhuriyetler Bölge Başkanlığı görevini yürütmeye başladı.