İSTANBUL (AA) - Tofaş çatısı altında faaliyet gösteren Fiat’ın Pazarlama Direktörü Özgür Süslü, mevcut görevine ek olarak Alfa Romeo ve Jeep Marka Direktörlüğü ile Fer Mas Oto Ticaret AŞ şirket müdürlüğü görevini de yürütecek

Tofaş tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, geçen sene nisan ayından beri Fiat Pazarlama Direktörü görevini yürüten Özgür Süslü, mevcut görevine ek olarak Alfa Romeo ve Jeep Marka Direktörlüğü ile Fer Mas Oto Ticaret AŞ şirket müdürlüğünü de yapacak. Özgür Süslü, yeni görevine 1 Kasım itibarıyla başlayacak.

Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü 1998’ yılında bitiren Özgür Süslü, profesyobel iş yaşamına İtalya’da Fiat Grubu Yönetici Yetiştirme Programı’yla adım attı. 4 senenden sonra Türkiye'ye geri dönen Süslü, 2002-2006'da Tofaş’ta ürün geliştirme ve ürün müdürü pozisyonlarında çalıştı.

Süslü, Fiat Linea, Doblo ve Fiorino gibi ürünlerin geliştirilmesinde ve pazara sunulmasında önemli rol oynadı. Daha sonra pazarlama alanında kariyerini sürdüren Özgür Süslü, 2006-2010'da Fiat Hafif Ticari Araçlar Pazarlama Müdürü görevine getirildi.

2010-2016 yılları arasında Fiat Pazarlama Müdürü olarak çalışan Özgür Süslü, aynı sene İtalya’ya transfer oldu. İtalya’da görev yaptığı süre zarfında Fiat Chrysler Automobiles Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki Egea/Tipo pazarlama faaliyetlerini gerçekleştirdi. Özgür Süslü son olarak, Fiat, Abarth ve Lancia markalarının bölgesel fiyatlandırma sorumluluğunu üstlenmişti.

Kariyerine 2008 senesinde Fer Mas Oto Ticaret AŞ’de Satış Sonrası Müdürü olarak başlayan Sinan Saip Bel ise 2014-2019 senelerinde Fer Mas Oto Ticaret AŞ Müdürü görevini yerine getirdi. Sinan Saip Bel, 2017 senesinden beri ise görevine ek olarak Alfa Romeo ve Jeep Direktörlüğü’nü yürütmekteydi. Sinan Saip Bel, görevlerini, kariyerini farklı bir alanda sürdürme kararıyla devretti.