TOBB E-ticaret Meclisi Üyesi, Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu Cenk Çiğdemli yaptığı yazılı açıklamada, e – ticaretin şu anda dünya genelindeki durumunu ve yakın gelecekte olması öngörülen konumunu değerlendirdi. 2020 yılında uluslararası e-ticaretin dünya genelinde 900 milyar dolara ulaşacağını öngördüklerini belirten Çiğdemli, 2019 yılında Türkiye’deki KOBİ’lerin e-ticarete yönelme oranlarında büyük artış beklediklerini kaydetti.

Türkiye’de 2,5 milyon KOBİ olduğunu hatırlatan Çiğdemli, e-ticaret alanında büyük fırsat olduğunu hatırlatarak bu potansiyeli KOBİ’lerin değerlendirmesi gerektiğini, bu sayede Türkiye’nin 2019’da ciddi bir ekonomik yükselişe geçebileceğini sözlerine ekledi.

Yeni yıl itibariyle yalnızca e-ticarete yoğunlaşmanın yanı sıra özellikle KOBİ’lerin dijitalleşmeye de büyük önem vereceklerini düşündüğünü belirten Çiğdemli, “E-ihracatın önemini özellikle 2018 yılındaki kur dalgalanmaları yüzünden zorda kalan KOBİ’ler anladı çünkü bu zor durumu e-ticaret ile atlattı.” dedi. Çiğdemli ayrıca tüm bu nedenlerden dolayı 2019 yılının birinci maddesinin tüm işletmeler için e-ticaret olacağını söyledi.

YENİ OFİS LONDRA’DA

2019’da İngiltere’nin Londra şehrinde yeni ofis açmayı planladıklarını da açıklayan Çiğdemli, ekiplerini büyüttüklerini ve 7/24 hizmet vermek için hazır olduklarını sözlerine ekledi.